Sveže

Nov pomemben uspeh za Veliko Polano, uspeh tudi za Križevce

“Obveščamo vas, da je Velika Polana 1. v Sloveniji, v Evropi in na svetu,” so uvodoma sporočili iz velikopolanske Občine. Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022, vseslovenskega tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti, ki je letos potekalo pod sloganom, kjer je Zdravje doma. V kategoriji “Trška jedra” sta slavili dve pomurski Občini.
Priznanja sta podelila gostitelj in predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. Oba sta poudarila, da je tekmovalcev iz leta v leto več. “Akcija ima pozitiven vpliv na vse kategorije, saj imamo vsako leto več tekmovalcev. Največja letošnja novost je uvedba nove kategorije Izletniška točka, ki predstavlja neko posebnost zunaj urbanega okolja, ki je zanimiva za izlet in nosi sporočila,” je poudaril Hevka.

“Ta projekt, ki ga izvaja naša najstarejša turistična organizacija nosi pomembno sporočilo. To sporočilo je, da je urejeno in gostoljubno okolje pogoj za uspešen razvoj turizma. Letošnji natečaj je potekal na zelo aktualno temo Kjer je zdravje doma. S tem je bilo posebej poudarjeno, da je Slovenija turistična destinacija, kjer razvijamo trajnostni turizem ter velik pomen pripisujemo zdravju in zdravemu načinu življenja. Letošnji natečaj je povsem v duhu naše nove turistične strategije, v kateri smo si zastavili vizijo Zelena butičnost, manjši odtis in večja vrednost za vse,” je dejal Han.

Člani strokovne komisije so letos pregledali kar 67 slovenskih mest in krajev, 21 jeder, 37 izletniških točk, 19 kampov in glampingov, 7 mladinskih prenočišč ter 35 tematskih poti, na natečaju pa so izbirali tudi najboljše Petrolove bencinske servise. V tem času so prostovoljci prevozili več kot 16 tisoč kilometrov, kar je toliko, kot bi se peljali do Sydneyja v Avstraliji.

Trška jedra: Zmagovalka Velika Polana, na drugem mestu Križevci

“Občina Velika Polana je že večkrat sodelovala na tekmovanjih v urejenosti krajev in za to prejela vrsto nagrad in priznanj. Ta priznanja so nagrada za naše večletno delo na tem področju, hkrati pa motivacija za uspešno delovanje še naprej. Naša največja nagrada pa je, da ohranjamo naše okolje čisto in urejeno ter sami sebi in našim zanamcem omogočamo kvalitetno in varno življenje,” so sporočili iz Občine Velika Polana, ki je torej prejela prvo nagrado v kategoriji Trška jedra za park Dežela štorkelj.

Se pa z drugim mestom v isti kategoriji lahko pohvali še ena Občina, in sicer Križevci pri Ljutomeru. Glasovanje je potekalo od 15. julija do vključno 9. septembra 2022.

Vse nagrade, ki jih je do sedaj prejela Občina Velika Polana:

  • Leto 2013: 1.mesto -Trško jedro
  • Leto 2014: 1.mesto – Izletniški kraj
  • Leto 2014: zlato priznanje Entente florale ofEurope – najlepši kraj v Evropi
  • Leto 2016: 1. mesto -Trško jedro
  • Leto 2017: 1. mesto – Izletniški kraj
  • Leto 2022: 2. mesto Communitiesin bloom — majhne vasi
  • Leto 2022: 1. mesto Communitiesin bloom — povezovanje lokalne skupnosti
  • Leto 2022: 1. mesto -Trško jedro

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec ob prejetju nagrade