Ostalo

Za pomurskimi policisti je delovni teden!

Minuli delovni teden je bil precej deloven tudi za policiste, ki delujejo na območju PU Murska Sobota. Obravnavali so alkoholizirane in prehitre voznike, padce kolesarjev, prometne nezgode, …
V dopoldanskem času z kar 1,12 mg/l alkohola

Minuli ponedeljek po 10. uri so policisti Policijske postaje Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Lomanoše in pri vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vozila 66 km/h. Ob kontroli voznika je bilo ugotovljeno, da le-ta ni uporabljal varnostnega pasu, prav tako je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo zoper voznika podan obdolžilni predlog. Za prekoračitev hitrosti in neuporabo varnostnega pasu pa mu je bil izdan plačilni nalog.

“V teh vročih dneh vse voznike še posebej opozarjamo naj bodo strpni in previdni v prometu, naj bodo pozorni na pešce, kolesarje ter voznike enoslednih motornih vozil. Preden sedete v vozilo le-to dobro prezračite in se na pot vedno odpravite spočiti. Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Pomurski policisti prometno nesrečo IV. kategorije zaključili kot dogodek

7. junija 2022 so policisti javnost obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila na Tišinski ulici v Murski Soboti, kjer je 79-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal v levo čez nasprotno smerno vozišče na pločnik ter travnato površino in na parkirišču pred vhodom v trgovino trčil v parkiran osebni avtomobil ter na kraju umrl. Iz Oddelka za patologijo SB Murska Sobota so policisti bili obveščeni, da je bilo s sanitarno obdukcijo ugotovljeno, da je bil vzrok za smrt voznika naravna smrt. Policisti bodo prometno nesrečo zaključili kot dogodek s poročilom na ODT Murska Sobota.

Na območju Policijske uprave Murska Sobota sta v letošnjem letu za posledicami prometnih nesreč umrla dva udeleženca, v enakem lanskem obdobju pa osem udeležencev.

Tujci risali grafite

Policisti so minulo sredo, malo pred 1. uro v Murski Soboti pri Expanu prijeti tri državljani Francije in enega državljan Belgije, ki so risali grafite. S strani dežurne državne tožilke je bila podana usmeritev, da se zadeva ne obravnava kot kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, zato je bil enemu tujcu izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

Vožnja pod vplivom alkohola

Minuli četrtek, malo pred 11. uro so policisti Policijske postaje Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Lomanoše in pri vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vozila 82 km/h. Ob kontroli voznika  je le-ta kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1,41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prekoračitve hitrosti bo zoper voznika podan obdolžilni predlog.

Okrog 18. ure pa je v Gornji Radgoni na parkirnem prostoru padel kolesar in se telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kolesarja bo izveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

“Skorajda ni dneva, da na cestah naše policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. V vsaki sedmi prometni nesreči na pomurskih cestah je prisoten alkohol. Najmanj, kar se lahko zgodi alkoholiziranemu udeležencu v cestnem prometu je, da ga ustavi in kontrolira policija, ga denarno kaznuje, izloči iz prometa, odvzame vozniško dovoljenje, ga pridrži do iztreznitve ali zaseže motorno vozilo. Vse navedeno je le majhen in neprimerljiv delček v primerjavi s posledicami prometnih nesreč, ki jih povzročijo vinjeni vozniki,” še sporočajo iz PU Murska Sobota.