Ostalo

Voznik začetnik skozi naselje kar 120 km/h, Madžar nezakonito prevažal 11 tujcev

Pomurski policisti so tokrat obravnavali voznika začetnika, ki je skozi naselje, kjer velja omejitev 50 km/h, peljal kar 120 km/h, minulo soboto pa so Ljutomerski policisti ustavili vozilo madžarskih registrskih oznak, ki je nezakonito prevažal tuje državljane.
Voznik začetnik skozi naselje kar 120 km/h

Policisti PP Gornja Radgona so danes v jutranjih urah opravljali meritve hitrosti na Kapelski cesti v Radencih, kjer je omejitev s splošnim predpisom omejena na 50 km/h. Malo po 6. uri je bila izmerjena hitrost voznika osebnega avtomobila znamke Volkswagen Passat, ki je vozil iz smeri Kapelskega Vrha proti Radencem in je znašala kar 120 km/h. Zoper 19-letnega voznika začetnika, državljana BIH, ki ima začasno bivališče v R Sloveniji, bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

Nezakonito prevažal 11 tujcev

Včeraj, v popoldanskem času, so policisti PP Ljutomer med varovanjem državne meje v naselju Razkrižje zaustavili kombinirano vozilo madžarskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da je voznik, državljan Madžarske, v vozilu nezakonito prevažal 6 državljanov Pakistana in 5 državljanov Afganistana. Vozniku je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku. Tujci so v postopku obravnave zaprosili za mednarodno zaščito.