Ostalo

Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče v katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali, devet kaznivih dejanj, zasegli tovorno vozilo, prijeli štiri tujce, ki so v slovenijo vstopili ilegalno in štiri primere povoženja divjadi.

Ob 7.40 je v Murski Soboti voznik osebnega avtomobila, na prehodu za kolesarje trčil v voznika mopeda, ki se je pri tem lahko telesno poškodoval. Ob 15.30 je v Turnišču padel voznik električnega skiroja. Pri padcu se je lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali pet tatvin, zlorabo bančne kartice, goljufijo pri nakupu preko spleta, lahko telesno poškodbo pri pretepu ter zasegli bankovec za 20 EVR, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Ob 01 uri so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe na avtocesti zaustavili osebni avtomobil romunskih registrskih tablic. V postopku je bilo ugotovljeno, da se v notranjosti prevažajo štirje državljani Pakistana, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Voznik bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče.

Vozniku je bilo zaseženo tovorno vozilo s priklopnikom, ker za vožnjo ni posedoval vozniškega dovoljenja.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Ljutomer.