Ostalo

Vodenje Glasbene šole Lendava prevzela Eva Bažika Orban, beležijo 60 vpisov

Nižjo in višjo stopnjo šolanja v Glasbeni šoli Lendava je minulo šolsko leto zaključilo 36 učencev pri instrumentu in 13 pri baletu. Je pa svoje delovanje v Glasbeni šoli, kot ravnateljica, zaključila tudi Hajnalka Magyar, ki je to ustanovo neprenehoma vodila 17 let. Na nov razpis za zasedbo delovnega mesta ravnateljice se slednja, kot smo že poročali ni prijavila, je pa vodenje Glasbene šole prevzela Eva Bažika Orban.
Javni zavod Glasbena šola Lendava je v novo šolsko leto vstopil z novo ravnateljico. To je postala Eva Bažika Orban, sicer učiteljica klavirja, ki je tako po kar 17. letih neprekinjenega vodenja te ustanove zamenjala Hajnalko Magyar, prav tako učiteljico klavirja. Magyarjeva se na zadnjem razpisu za delovno mesto ravnateljice več ni potegovala, najkompetentnejša pa je tako bila Eva Bažika Orban, ki torej že opravlja posle v zvezi z ravnateljevanjem. Letošnje šolsko leto se je v Glasbeno šolo vpisalo skupno 60 učencev (kar se pouka instrumentov tiče v matično enoto v Lendavo 26 učencev, v dislocirani enoti Črenšovci 19 ter Turnišče 6. Baletnikov je 9).

Skupno se Glasbena šola Lendava sicer lahko pohvali s kar 343 učenci, a se v matični enoti v Lendavi še vedno najbolj borijo s prostorsko stisko. Čeprav so prostori za širitev že zagotovljeni (gre za stavbo na Glavni ulici 68), pa točen datum adaptacije objekta še ni znan. Ni pa edina težava prostorska stiska. Na Glasbeni šoli se med drugim ubadajo tudi z nekaj kadrovskimi težavami. Resorno ministrstvo že od leta 2010 ne dovoli širitve dejavnosti v javnih glasbenih šolah po državi. V preteklosti so Glasbeni šoli Lendava dovolili le razširitev za eno skupino baleta. Najbolj priljubljena instrumenta sta še vedno klavir in kitara, nekoliko povečano je zanimanje za pouk violine.