Ostalo

Vlekli so vrv

Na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni je v organizaciji družbe Pomurskega sejma in podjetja Interexport, ter pod pokroviteljstvom časopisa Kmečki glas, potekalo FENDT tekmovanje za najmočnejše slovenske fante v vlečenju vrvi.

Pred številnimi gledalci in ob bučnem bodrenju, so se med seboj se pomerile tri ekipe, od Prekmurja, do Gorenjske, in sicer: Šentjurski korenjaki iz Šentjurja pri Celju, Prekmurski štrki iz Kraščev na Goričkem in Avto Markelj iz Brezij na Gorenjskem.

Po razburljivem vlečenju, so na koncu najmočneje „potegnili“, člani gorenjske ekipe iz Brezij, ki so osvojili 1. mesto. Ekipo je vodil Božo Repovž, v njej pa so bili: Tone Martelj, Aleš Ponikvar, Jure Lindič, Andrej Gorenc, Aleš Baudek, Klemen Pribožič in Nejc Koželj. V ekipi Šentjurski korenjaki, ki so zasedli 2. mesto, so vlekli; Karel Zgonec, Marino Jevšenak, Silvo Bukovšek, Miroslav Flajšer, Aleksander Omerzu, Rajko Vrbovšek in Aleš Verdev. Vodja njihove ekipe je bil Drago Marguč. Tretje uvrščeno ekipo Prekmurskih štrkov so sestavljali: Peter Hüll, Jože Husar, Peter Šalamon, Jernej Pečič, Bojan Maček, Ervin Škalič in Matej Ficko, vodil pa jo je Viktor Vogrinčič.