Ostalo

Ste vedeli? Pri Radencih se nahaja svojevrsten družinski živalski vrt

V Boračevi pri Radencih stoji svojevrsten družinski živalski vrt, kjer živi nekaj manj kot 500 živali. Med njimi so tudi kenguruji. “Današnji otroci premalo zahajajo v naravo in jo slabo poznajo in ne poznajo njenih pravil,” pravijo.

Živalski vrt se nahaja na posestvu v kraju Boračeva v občini Radenci, nedaleč stran od zdravilišča. “Smo obdani z prelepim gozdom, kateri se razprostira vse do reke Mure, drug konec pa obdajajo vinorodni griči. Posestvo stalno dopolnjujemo z novimi vrstami živali, urejanjem poti in okolice, novimi prostori za živali, da bi vse to ponudili za zunajšolske in izobraževalne dejavnosti. Današnji otroci premalo zahajajo v naravo in jo slabo poznajo in ne poznajo njenih pravil. Posebno jim primanjkuje stik z živalmi, zato smo posestvo uredili tako, da lahko otroci pod strokovnim nadzorom opazujejo živali, jih božajo, hranijo, fotografirajo in si zapisujejo zanimivosti o njih.”

Bolj vneti za konjeniški šport lahko jahajo ali se naučijo osnov jahanja. Posestvo ima sonaravno kmetovanje. “Naše živali so zelo socializirane, saj živijo z nami in drugimi živalmi ter se med seboj dobro razumejo. Živali se gibljejo na površini 2,7 ha in sicer tako, da se na pašnikih časovno izmenjujejo, v obdelavi za krmo pa imamo še 6,5 ha površin.”

V živalskem vrtu je poleg kengurujev, moč videti tudi lame, več vrst račk, gosi, pave, bronaste purane, pegatke, golobe, ovce, mini prašičke, osle, Šentlandske ponije, velike konje, nosate medvedke, nanduje, mini Himalajske koze, kenguruje, rakune, papige, budre, mini kunce, srne, Afriške ježevce, prerijske svizce, Patagonske mare, dvogrbo kamelo, kopenske želve, …

Živali si lahko ogledate vsako soboto in nedeljo, med 12.00 in 19.00 uro.