Ostalo

Vlada tudi uradno podelila koncesijo za graditev krožno kabinske žičnice v Lendavi

Vlada je na svoji zadnji 84. redni seji sprejela sklep, da se na podlagi Zakona o žičniških napravah za prevoz oseb Občini Lendava podeli koncesija za graditev krožno kabinske žičnice v Lendavi. Vlada je tako sklenila koncesijsko pogodbo za graditev krožno kabinske žičnice v Lendavi.
Lendava je vse bližje žičniški napravi, ki bo povezala mesto z razglednim stolpom Vinarium. Kot je Vlada RS sporočila po seprembrski, 68. redni seji, se je na javni razpis vlade o podelitvi koncesij takrat prijavila le Občina Lendava in seveda, pričakovano, bila uspešna. Vlada je sedaj to koncesijo tudi uradno podelila Občini Lendava in tako sklenila koncesijsko pogodbo za graditev krožno kabinske žičnice v Lendavi.

“Uredba o koncesiji za graditev žičniške naprave v Lendavi določa, da se medsebojna razmerja med koncedentom in koncesionarjem uredijo s koncesijsko pogodbo. Koncesijski akt za žičniško napravo izrecno določa, da koncesijsko pogodbo v imenu koncedenta sklene vlada. Za podpis koncesijske pogodbe za graditev krožno kabinske žičnice v Lendavi vlada pooblašča državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo,” so sporočili.

Spomnimo: Občina Lendava je na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije na podlagi 23. člena Zakona o žičniških napravah za prevoz oseb (ZŽNPO) podala vlogo o zainteresiranosti za graditev krožne kabinske žičniške naprave iz mesta Lendava do razglednega stolpa Vinarium. V vlogi je Občina navajala zainteresiranost za gradnjo krožne kabinske žičnice po zahodnem pobočju Lendavskih goric od mesta Lendava do razglednega stolpa Vinarium.

Na marčevski 42. seji vlade Republike Slovenije so prisotni med drugim obravnavali vlogo o zainteresiranosti za graditev krožne kabinske žičniške naprave iz mesta Lendava do razglednega stolpa Vinarium. Poročevalka je bila takrat Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, ta pa je razkrila, da je Ministrstvo za infrastrukturo izdalo odločbo o utemeljeni gradnji žičniške naprave.