Ostalo

VIDEO: Lendavska Nafta 1903 minulo soboto izgubila v gosteh

Po seriji dobrih predstav je lendavska Nafta 1903 minulo soboto izgubila srečanje proti ekipi iz Tolmina v gosteh. Kljub rezultatu, modro-beli so namreč srečanje izgubili z 2:1, ti še vedno vodijo, a bo zagotovo potrebno nekaj spremembe v igri, saj je prvo mesto potrebno vsekakor obdržati.
Lendavčani so se z zmago na prekmurskem derbiju z Beltinčani utrdili na vrhu lestvice, a je omenjeno zahtevno srečanje terjalo tudi nekaj “žrtev.” Rumeni kartoni so bili tisti, ki so igro v Tolminu preprečili pomembnima stebroma ekipe, Toni Lunu Bončini in Mihaelu Reberniku, manjkal pa je tudi Žan Bešir. Izostanek trojice je tako ekipa iz Tolmina več kot odlično izkoristila, modro-beli pa so se pod lendavske griče vrnili poraženi.

Rdeče-črni so pot do prvih točk v nadaljevanju sezone tlakovali v 23. minuti, ko je z bele točke zadel Rene Prodanović, a so Prekmurci odgovorili s hitrim izenačenjem. Z vrha kazenskega prostora je natančno meril Stjepan Oštrek in postavil izid polčasa. Rdeče-črni so v 74. minuti pred 500 gledalci povedli še drugič, Nafta pa se po golu Vinka Skrbina ni več pobrala. V splošnem sicer ljubitelji nogometa v Lendavi ne moremo biti zadovoljni s prikazano igro.

“Pred tekmo je bilo nekaj napetosti. Igrali smo s prvouvrščeno ekipo lige, ampak vsako tekmo gremo po tri pike. Tako je bilo tudi tokrat. Na nekaj tekmah se nam ni izšlo, sedaj se nam je in tako moramo nadaljevati, se boriti. Verjamem tudi v naslednji krog, gremo po tri pike, to je naslednji cilj in moramo pokazati borbo ter srčnost, kot smo jo pokazali danes na tej tekmi,” je po srečanju dejal domači igralec, Rene Prodanović.

TKK Tolmin – Nafta 1903 2:1 (1:1)

Gledalcev 500, sodniki: Antič Mihael (glavni sodnik), Knafelc Žiga (1. pomoč), Jerman Danijel (2. pomoč). Delegat: Šturm Emil.
Strelci: TKK Tolmin: 1:0 Rene Prodanović (23. min – 11m), 2:1 Vinko Skrbin (74. min). Nafta 1903: 1:1 Stjepan Oštrek (28. min).