Ostalo

VIDEO, FOTO: Konstitutivna seja občinskega sveta Občine Lendava

Včeraj popoldne se je v sejni dvorani Mestne hiše odvila prva, konstitutivna seja novega občinskega sveta. Z omenjeno sejo se je včeraj tudi uradno začel mandat novemu županu Janezu Magyarju in končal dozdajšnjemu, mag. Antonu Balažku.
Včerajšnja seja seveda ni traja dolgo. Končala se je v pičlih 50 minutah, prisotni občinski svetniki pa so predelali šest točk dnevnega reda. Na včerajšnji seji so občinski svetniki po večini potrjevali volilne izide minulih lokalnih volitev, potrjevali mandate občinskim svetnikom ter potrdili mandat novemu županu, Janezu Magyrju, ki je kasneje, po podpisih Kodeksa o ravnanju izvoljenih predstavnikov na lokalni ravni, kot župan tudi zaprisegel, za tem pa občinski svet tudi prvič uradno pozdravil s krajšim govorom:

Prvo sejo je, kot to veleva pravilnik, vodil najstarejši član občinskega sveta, Ivan Koncut. Slovenska demokratska stranka (SDS) je na letošnjih lokalnih volitvah dobila 4 mandate, Janez Magyar, Gyöngyi Horvat, Janez Somi in Rozina Nemec, na Listi Dejana Süča (ZMOREMO) so bili izvoljeni Dejan Süč, Rahela Hojnik Kelenc in Sven Sarjaš, Stranko modernega centra (SMC) bodo zastopali Jožef Gerenčer in Patrik Kocet, Demokratično stranko upokojencev Slovenije (DeSUS) mag. Anton Balažek, listo Lendava – tudi moja občina Igor Kulčar, Listo dr. Mihaela Kasaša Dr. Mihael Kasaš, Listo občanov za razvoj Stanislav Gjerkeš, Novo Slovenijo-Krščanske demokrate Peter Novak, Socialne demokrate (SD) Ivan Koncut in Listo gasilcev za varnost občanov Romeo Gal. Predstavnika madžarske narodne skupnosti v občinskem svetu bosta Robert Požonec in Ferenc Horváth, romsko skupnost pa bo tudi naslednja štiri leta zastopala Nataša Horvat.

Funkcija člana občinskega sveta ni združljiva s funkcijo župana, zato bo Občinska volilna komisija izvedla postopek za imenovanje nadomestnega člana občinskega sveta.

Dosedanji župan Občine Lendava, mag. Anton Balažek se je ob zaključku županskega mandata preko spletnega portala Občine Lendava zahvalil za izkazano zaupanje: “Spoštovane občanke in občani, po štirih mandatih in šestnajstih letih županovanja sem danes tudi uradno zaključil svoj mandat. Bilo mi je v čast in zadovoljstvo opravljati to funkcijo. Zahvaljujem se za izkazano zaupanje. Odhajam ponosen in zadovoljen. Novemu županu gospodu Janezu Magyaru in občinskemu vodstvu želim veliko uspehov ter zadovoljstva tudi pri nadaljnjem vodenju občine.”