Ostalo

VIDEO, FOTO: Izšla slikanica Vinarkov stolp, avtorice Miše Gerič Špacapan

Na knjižno polico razglednega stolpa Vinarium v Dolgovaških Goricah je v minulih dneh prispela slikanica Vinarkov stolp, avtorice Miše Gerič Špacapan, sicer po rodu Lendavčanke. V slikanici je predstavljena zgodba o Vinarku in stolpu.
Na knjižno polico lendavskega razglednega stolpa Vinarium je v minulih dneh prispela slikanica Vinarkov stolp, avtorice Miše Gerič Spacapan, sicer po rodu Lendavčanke. Gre za avtorsko pravljico o stolpu Vinarium, ki se odvija na obrobju Lendavskih goric, v njej pa nastopajo štorklja, vinogradnik Miško in škrat Vinarko. Zgodbica o Vinarkovem stolpu je nastala na pobudo Občine Lendava, ki njeno objavo v knjižni obliki na podlagi razpisa v okviru priprav na kandidaturo Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025 tudi finančno podprla. Ilustracije je prispeval Peter Orban, ki tako kot avtorica izhaja iz lendavskega okoliša.

Za lektoriranje omenjene slikanice je poskrbela Olga Paušič, v prvem natisu, ta je bil izveden letos, je izšlo 250 izvodov. Slikanica je bila izdana v samozaložbi. Kot so nam dejali na razglednem stolpu Vinarium, gre slikanica po ceni 9 EUR dobro v promet, večinoma pa jih kupujejo družine, ki si pridejo ogledat razgled iz razgledne ploščadi. Slikanica obsega 31 strani, razstavljeno slikanico pa si je v povečavi moč ogledati tudi v kupoli stolpa.

FOTO: Vinarium Lendava, Leon Novak