Ostalo

Daihen Varstroj minulo leto ustvaril 14 milijonov evrov prihodkov

Lendavsko podjetje Daihen Varstroj, ki letos praznuje svojo 55. obletnico delovanja in je močno vpeto v tukajšnje lokalno okolje, je v letu 2018 ustvarilo 14 milijonov evrov prihodkov. Podjetje, ki je del japonske skupine Daihen, na trgu ponuja vrhunske rešitve s področja varjenja in rezanja kovin.
Lendavsko podjetje Daihen Varstroj je del globalne japonske korporacije Daihen, ki letošnje leto obeležuje 100. obletnico. Nič drugače ni z Lendavskim Daihen Varstrojem, ki letos obeležuje 55. let obstoja. Korporacija Daihen ima sicer okrog 4.200 zaposlenih in v Evropi, poleg lendavske enote, deluje še iz dveh enot v Nemčiji. Daihen Varstroj s tem sodi med pomembnejše zaposlovalce v Pomurju.

Podjetje Daihen Varstroj je v minulem letu ustvarilo 14 milijonov evrov prihodkov in od tega pol milijona evrov dobička. V letu 207 in 2018 so dodano vrednost na posameznega zaposlenega v Lendavi dvignili za kar 30 odstotkov, prodajo pa za nekaj manj kot 20 odstotkov. Lendavski Daihen Varstroj ima podobno vizijo tudi letošnje leto. Rasti želijo z dvomestnimi številkami ter poslovati še uspešneje.

V podjetju so si med drugim zadali tudi posodobitev podjetja, želijo pa tudi izboljšati učinkovitost in področje organizacije dela. Vpeljati želijo nove izdelke s področja robotizacije, s čimer se tudi to lendavsko podjetje ukvarja že vrsto let, laserskega razreza in inverterskih varilnih izvorov. Podjetje sicer deluje po načelih industrije 4.0 in so t.i. single source proizvajalec, kar v praksi pomeni, da ekipa inženirjev razvija tako varilne izvore, kakor tudi robote, razvija programsko opremo, potrošne dele, ….