Sveže

Vas zanima kakšna je obiskanost muzeja meščanstva, sinagoge in lendavskega gradu?

Leto 2017 se je pred dobrima dvema mesecema poslovilo in je bilo, kar se tiče obiskanosti kulturnih ustanov v našem kraju, še kar uspešno. Največ obiskovalcev je beležil lendavski grad, sledi mu sinagoga, takoj za slednjo pa, z majhno razliko, muzej meščanstva na Glavni ulici.
Najbolj obiskan je bil lendavski grad

Za lendavskim gradom je dokaj uspešno leto, kar se tiče razstav, programov, pa tudi obiskovalcev. Prag te, že več-stoletne lendavske znamenitosti je v letu 2017 skupno prestopilo kar 24.315 obiskovalcev, največ obiskovalcev, kar 3.983 so zabeležili v oktobru, 3.436 v juniju in 3.433 v septembru. Najmanj so jih zabeležili v januarju, 91, v februarju 271 in v decembru, 360. Največ obiskovalcev, ki so prestopili prag lendavskega gradu, je bilo tujih državljanov.

Priljubljena tudi sinagoga

Prav tako je med gosti priljubljena lendavska sinagoga, sicer ena izmed dveh v naši državi. Skupno je sinagogo v letu 2017 obiskalo 3.964 obiskovalcev, največ obiskovalcev, 1.220 so jih zabeležili prav tako v oktobru, 777 so jih zabeležili v septembru in 609 v juniju. V mesecu januarju in februarju obiskovalcev ni bilo, v decembru jih je bilo 20 in v marcu 51. V sinagogi kot gosti prevladujejo obiskovalci iz naše države. Pri tem je potrebno izpostaviti, da je sinagoga pozimi odprta le po predhodnem dogovoru.

Muzej meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva

Tudi muzej meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva je bil minulo leto dobro obiskan. Ogledalo si ga je kar 3.363 obiskovalcev, od katerih je bilo največ domačih gostov, takoj za domačimi, z majhno razliko, sledijo tuji gosti. Največ obiskovalcev ga je obiskalo v juniju, 722, v septembru 707 in v oktobru, 669. Januarja, februarja, marca, novembra in decembra obiskovalcev ne beležijo. Takrat omenjeni muzej deluje po zimskem delovnem času, za obisk pa je takrat potrebna predhodna najava. Pri tem velja omeniti še, da je vstop v muzej meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva prost.

Foto: Peter Orban