Ostalo

V zadnjem tednu obilica dela za pomurske policiste

Pomurski policisti so v minulih sedmih dneh obravnavali številne dogodke v cestnem prometu, poškodbe, tatvine … Pri PU so jih za medije tokrat izpostavili zgolj nekaj, ki izstopajo.
Poškodovana kolesarja

Minulo sredo, malo po 16. uri je v Murski Soboti kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti zadela v žleb stanovanjske hiše in padla, ter se je lažje telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,91 mg/l alkohola. Kolesarki bo izdan plačilni nalog. Na relaciji Apače – Lešane pa je kolesaril otrok in zapeljal na bankino ter padel. Ugotovljeno je bilo, da se je lažje telesno poškodoval. Ker v danem primeru gre za kazensko neodgovornega otroka bo zadeva zaključena z Uradnim zaznamkom.

Z avto dvigala na osebo padlo vozilo

9.2.2024 ob 16.10 uri so bili policisti obveščeni, da je v Šalovcih z avto dvigala na osebo padlo vozilo. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je moški s hidravlično dvigalko dvignil svoje vozilo, se potegnil pod vozilo, da pregleda podvozje. Čez čas je vozilo zdrsnilo z dvigalke in padlo na moškega. Sorodniku, ki je bil pri občanu je uspelo vozilo toliko dvigniti, da je moškega potegnil izpod vozila. V dogodku je bil moški hudo telesno poškodovan. Tuja krivda je izključena. Policisti bomo na ODT posredovali poročilo.

Iz tovornega vozila kradel gorivo

10.2.2024 malo pred 4. uro so bili policisti obveščeni, da osebe na parkirnem prostoru počivališča Grabonoš v smeri Murske Sobote kradejo gorivo iz tovornega vozila. Z hitro in takojšnjo intervencijo policistov sta bili dve tovorni vozili malo po 4. uri zaustavljeni v Lipovcih. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je bila na enem vlečnem vozilu montirana črpalka s cevmi, katera je bila zasežena in, da je voznik tega tovornega vozila prečrpal – odtujil za 700 litrov goriva. 30-letnemu državljanu Romunije je bila zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja tatvine odvzeta prostost. Na pristojno ODT bo podana kazenska ovadba. Tujcu, vozniku tovornega vozila, ki je ponoči prijavil tatvino 700 litrov goriva mu je bilo le-to vrnjeno.

Nevarna vožnja v cestnem prometu

Minuli ponedeljek, okrog 9. ure sta policista v naselju Vaneča opazila osebni avtomobil, katerega voznik je kršil cestno prometna pravila in se zapeljala za vozilom. Na znake policistov voznik ni ustavil, temveč je s pospešeno vožnjo nadaljeval. V križišču na Vaneči je odvzel prednost osebnemu avtomobilu, ki se je pravilno pripeljala po prednostni cesti. Po trčenju voznik osebnega avtomobila ni ustavil, ampak je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo po strnjenem naselju in zavil k stanovanjski hiši. Patrulja je voznika dohitela v trenutku, ko je hotel zapustiti vozilo.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je 18-letni voznik osebnega avtomobila v cestnem prometu vozil motorno vozilo predrzno ter brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pri tem povzročil prometno nesrečo. Vozilo je bilo zaseženo. Z dejanjem je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu KZ-1.

Ali poznate storilca?

Policisti Policijske postaje Gornja Radgona so 12.1.2024 obravnavali kaznivo dejanje tatvine, ki je bila izvršena v trgovini v Gornji Radgoni. Dejanja je osumljena neznana oseba na fotografiji. “Policisti pozivamo vse, ki bi neznanca na fotografiji prepoznali, da nam to sporočijo na interventno številko policije 113, na anonimno telefonsko številko 080 1200 ali se oglasite na najbližji policijski postaji.”