Ostalo

V regijski bolnišnici v Rakičanu se soočajo s prezasedenostjo kapacitet

Zaradi trenutnega zaskrbljujočega stanja iz regijske bolnišnice v Rakičanu pozivajo akutne bolnike Pomurske regije, da zdravniško pomoč najprej poiščejo v regijskih zdravstvenih domovih.
V naši bolnišnici v Rakičanu zadnje čase opažajo veliko obremenjenost Urgentnega centra. V porastu so respiratorni infekti, trenutno prevladuje gripa, veliko je tudi okužb s covidom. Zaradi velikega povečanja števila obravnav v Urgentnem centru ljudje čakajo na obravnavo tudi na hodniku, prav tako se povečuje čas obravnave vseh pacientov, bolniki dalj časa čakajo na sprejem na oddelek v opazovalnici Urgentnega centra.

Interni, Pljučni in Infekcijski oddelek ter internistična in kirurška intenzivna so polno zasedeni, tudi z bolniki, ki potrebujejo podporo pri predihavanju. V sobe nameščajo dodatne postelje, da lahko oskrbujemo hospitalizirane paciente. “Na pomurske prebivalce apeliramo, da Urgentni center obiščejo le urgentni bolniki, vsi preostali spadajo najprej na primarno raven. S spoštovanjem tega reda bomo omogočili znosen pritisk v Urgentnem centru, ki se duši z množico neurgentnih bolnikov in s tem zagotovili varno obravnavo vseh pacientov,” so sporočili.