Sveže

Turnišče: Občani se hudujejo nad bencinskim servisom, zaradi katerega je velikokrat zaprta pot v naselje

V Turnišču se že dlje časa ukvarjajo z bencinskim servisom “Eco oil,” zaradi katerega imajo tamkajšnji občani ne malo preglavic, ko tovorna vozila zaradi neustrezne namestitve samega objekta dobesedno blokirajo vstop v naselje. Kako nameravajo v Turnišču rešiti težavo?
Samopostrežni 24-urni bencinski servis “Eco oil” je bil tik pred naseljem Turnišče zgrajen že pred več leti, zadnje čase pa je ta, predvsem zaradi visokih cen goriva na avtocestah, vaba za voznike tovornih vozil, ki zaradi polnjenja svojih rezervoarjev izven avtoceste prihranijo zajeten kupček denarja. Ker gre za bencinski servis, ki je le streljaj oddaljen od izvoza Turnišče na pomurski avtocesti A5, se ga tovorna vozila predvsem v tranzitu rada poslužujejo, pri čemer pa povzročajo nevšečnosti občanom naselja Turnišče, saj velikokrat dobesedno blokirajo krožno krožišče glavne vpadnice v naselje, ki pa je tik ob bencinskem servisu.

Žal so v Turnišču že pred časom uvideli, da je bil omenjeni bencinski servis neustrezno umeščen v prostor, “kar je rezultat slabih odločitev predhodnih mandatov, ki so ob prodaji zemljišča občanom obljubljali, da bo ‘čez par let možno z gorivom polniti tudi osebne avtomobile.’ Ta obljuba nikoli ni bila izpolnjena,” je zapisal en izmed občanov Turnišča, s čimer pa se strinja tudi tamkajšnji župan Borut Horvat. Za uporabo omenjenega bencinskega servisa mora biti voznik uporabnik njihovega sistema, torej, da uporablja njihovo kartico. Delež voznikov osebnih vozil, ki uporablja storitve omenjenega podjetja v Turnišču je sicer zanemarljiv, poleg tega je tukaj možno točiti zgolj dizelsko gorivo.

“Na Občini Turnišče smo se povezali s policijo, sam pa sem tudi že obvestil lastnika. Ta je dejal, da bo še en bencinski servis odprl v Framu in na moje vprašanje, ali to pomeni, da bo tega v Turnišču zaprl, je dejal da ne. Vse občane smo že prosili, da nam pošiljajo fotografije, da imamo dokazno gradivo. Gre za nevarno situacijo v prometu, policija pa bo tukaj izvajala kontrole. Takšen je dogovor. Ampak veste kako je, policija dvakrat-trikrat dnevno pride kontrolirat in se dogaja, da ravno takrat gneče ni. Ko bo bencinski servis v Framu odprt, bo policija pričela z kaznovanjem voznikov, ki bodo tukaj ustavljeni oz. parkirani.

Na Občini bomo, po vsej verjetnosti, podali predlog za zaprtje avtocestnega izvoza za tranzit. Lastniku smo recimo že predlagali, da bi spremenil režim vhoda in izhoda, torej, da bi tovorna vozila zavila proti naselju Nedelica in kot vhod uporabila trenutni izhod bencinskega servisa. To pa zato, ker ima podjetje tam zemljišče (primerno površino), ki bi ga lahko asfaltiralo in uporabilo za ustavljanje tovornjakov, da se ti ne bi več ustavljali v krožišču. Podjetje žal za spremembo smeri vhoda in izhoda ni zainteresirano,” nam je včeraj dejal župan Horvat.

Smo pa se z vprašanji obrnili tudi na lastnika podjetja, Wernerja Poteža, ki pa je zapisal, da trenutne situacije ne more komentirati, saj da nima dovolj informacij. Kako se bo odvijala situacija, bomo vsekakor spremljali.