Ostalo

Tudi v Beltincih so zagnali projekt Prostofer

Tudi Občina Beltinci je s podpisom pogodbe z zavodom Zlata mreža uradno pristopila k projektu Prostofer, ki je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost in povezovanje starejših, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, z aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.
K projektu je uvodoma pristopilo osem prostovoljnih voznikov, katerim je tamkajšnji župan Marko Virag predal ključe avtomobila, ki bo namenjen brezplačnim prevozom v sklopu projekta Prostofer. Prostovoljci so bili deležni usposabljanja s strani zavoda Zlata mreža, o varnosti v cestnem prometu pa je spregovorila tudi predstavnica Javne agencije Republike Slovenija, Sternad Pražnikar in v vsem prostovoljnim šoferjem v zahvalo za sodelovanje poklonila darilo. Župan Marko Virag se je iskreno zahvalil prostovoljnim šoferjem za nesebično pomoč, kajti brez njih se v projekt ne bi mogli vključiti.

Uporabniki lahko brezplačen prevoz naročijo od danes, 24. 3. 2023na brezplačni telefonski številki 080 10 10. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8.00 in 18.00, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve.

Prostovoljci bodo prevoze izvajali od ponedeljka, 3.4.2023, in sicer se lahko s prostoferjem odpravijo k zdravniku, v lekarno, na banko ali pošto ter druge javne ustanove na območju občine Beltinci. Za prevoze izven občine bivanja pa so ti prevozi na voljo zgolj za preglede v Splošni bolnišnici Murska Sobota ali obisk tistih javnih ustanov v Murski Soboti, ki jih ni v domači občini. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

“Občina Beltinci si želi, da bi projekt Prostofer resnično zaživel in da bi z njim pripomogli pomoči potrebnim občanom in občankam. Prostovoljnim šoferjem želimo varno vožnjo, vse upokojence, ki ne vozijo avtomobila, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi pa prisrčno vabimo, da sprejmejo ponujeno pomoč,” so sporočili.