Sveže

Terme Lendava že sprejemajo goste, kuhinja še ne obratuje, vsi bazeni prav tako ne

Na spletni strani Welness Resorta Lendava (nekdanji hotel Lipa in za tem Árxá) so obelodanili, da so hotel za goste tudi uradno odprli 20.6.2022. Videti sicer je, da turisti resnično prihajajo, a hotel žal ni povsem funkcionalen, saj denimo kuhinja še ne obratuje, prav tako pa ne vsi bazeni.
Sava Turizem je po izčlenitvi Term Lendava ob koncu leta 2019 slednje prodala madžarskemu državnemu skladu Comitatus – Energia za približno devet milijonov evrov. Nekaj mesecev je hotel še obratoval, za tem je prišla koronakriza in nastanitveni obrati po državi so bili primorani zapreti svoja vrata, kar so novi lastniki izkoristili za začetek sanacije objekta. Med tem časom je hotel zamenjal ime, zamenjal pa se je tudi direktor –Petra Molnarja je septembra lani zamenjal Daniel Kovacs.

Med tem časom so v hotelu nekaj zaposlenih odpustili, v prenovo pa so do sedaj vložili že več milijonov evrov, a hotel še vedno ni povsem dokončan, čeprav so dokončanje del in začetek obratovanja napovedali že večkrat. Kot so sporočili preko svoje spletne strani, je hotel trenutno v testni fazi obratovanja. “Dragi gostje, z velikim veseljem vas obveščamo, da se prenova našega Termalnega resorta Lendava končno zaključuje. Rezervirajte svoj poletni oddih s svojimi najdražjimi in izkoristite naše otvoritvene popuste,” pa so pred kratkim sporočili preko svoje Facebook strani.

Kot smo včeraj uspeli izvedeti, boste se v hotelu sicer resnično lahko nastanili, a žal kuhinja zaenkrat še ne obratuje. Po nekaterih informacijah naj bi z obratovanjem pričela ta vikend, a glede na že večkrat preložene datume se lahko zgodi, da bo potrebno še nekoliko počakati, počakati pa bo potrebno tudi na odprtje vseh bazenov, saj vsi niso v obratovanju. Se pa hrana lahko dobi v zunanjem “barbecue baru” a bolj v smislu prigrizkov. In kakšne so cene? Apartma je lahko vaš za 50 eur na noč na osebo, cena sobe pa je 62 evrov na noč za dve osebi in 100 evrov na noč za eno osebo.

FOTO: Thermal resort Lendava

Omogočili subvencionira kopanje za učence, dijake in študente iz lendavske občine

Zavod za turizem in razvoj Lendava v sodelovanju z Občino Lendava tudi to poletje subvencionira kopanje za učence, dijake in študente iz lendavske občine. Na voljo so brezplačne kopalne karte v omejenem obsegu, ki jih bo možno koristiti v poletnem času na letnem kopališču Thermal Resort Lendava. Vsakemu upravičencu pripada največ pet (5) kart, pri prevzemu pa je potrebno predložiti osebno izkaznico in dokazilo o statusu (posameznik lahko karte prevzema le zase). Kopalne karte bodo na voljo od ponedeljka, 27. junija 2022, in jih je mogoče prevzeti v pisarni Turistično-informacijskega centra – TIC Lendava, na Glavni ulici 38, vsak delovnik od 9. do 15. ure.