Ostalo

Terme Lendava z novim direktorjem

Kot kaže imajo Terme Lendava novega direktorja. Dozdajšnjega direktorja Dániela Kovácsa je, kot je razvidno iz podatkov na AJPES-u, zamenjal Tamás Gergály. Po Heleni Sredenšek, Pétru Molnárju in že omenjenemu Dánielu Kovácsu je Gergály tako v nekaj več kot štirih letih četrti direktor.
Madžarski državni sklad Comitatus Energia se je decembra 2019 vpisal v sodni register kot edini družbenik v podjetju Terme Lendava, istega dne je prenehal tudi mandat dotedanji direktorici Heleni Sredenšek, ki je Terme Lendava vodila tudi v času, ko so le-te bile še pod Sava hotels & resorts. Nov zastopnik oziroma direktor je 27. januarja 2020 postal Péter Molnár, septembra 2021 je pa je Molnárja zamenjal Dániel Kovács. Kovács je Terme Lendava vodil nekaj več kot eno leto, tokrat pa ga je zamenjal Tamás Gergály iz Keszthelya.

Po naših neuradnih informacijah je Gergály sicer že znan med zaposlenimi, saj naj bi bil nekakšen pomočnik Kovácsa in ga je tako sedaj nasledil. Lastništvo je sicer še vedno enako, madžarski državni sklad Comitatus – Energia, a hotel v bistvu upravlja holding Hotel & More, ki ima hotel Thermal Resort Lendava vpisan v kategorijo svojih hotelov. Omenjeni holding sicer upravlja z 29 hoteli (20 hotelov na Madžarskem in 9 hotelov v Transilvaniji, na Hrvaškem in v Avstriji). Holding Hotel & More vodi Klemm Balázs iz Budimpešte.

Gergályu je sicer pooblastilo za vodenje podjetja Terme Lendava d.o.o. bilo podeljeno v sredini lanskega decembra, sodišče pa je v sodni register spremembo vpisalo januarja letos.