Sveže

“Stanje v klubu je neprimerno bolje”

Včeraj zvečer se je v prostorih nogometnega društva Nafta 1903 odvila redna letna skupščina, na kateri so predstavili podrobnosti v nogometnem društvu, ocenili preteklo delo in pogledali naprej. Kot je bilo moč razbrati iz predstavljenih poročil, je nogometno društvo bistveno bolj stabilno kot je bil prejšnje leto.
Konec letošnjega aprila bo minilo polno leto, odkar so vajeti v nogometnem društvu Nafta 1903 prevzeli novi ljudje. Od takrat naprej so se stvari začele obračati na bolje, tako v smislu organizacije, kakor tudi v smislu financ. Kot je že uvodoma povedal Franc Pozsgai, je stanje v društvu neprimerno bolje od stanja pred letom dni, zaj so od takrat do danes uspeli urediti veliko stvari, tudi finančnih.

Nogometno društvo Nafta 1903 je bilo, domnevno, v času lanske skupščine precej v dolgovih in kot smo izvedeli kasneje, še danes ne vedo, koliko je pravzaprav bilo dejanskega dolga. Po nekaterih ocenah ga je bilo za okrog 45 tisočakov, novo vodstvo pa se je uspešno dogovarjalo z upniki in dolg odplačevalo, ter društveno denarnico uredilo do te mere, da je nogometno društvo Nafta 1903 na dan 31.12.2015 bilo okrog 2.600 evrov v plusu.

Kot so omenili, stabilizacija in sanacija društva še ni končana, pred vodstvom pa je še kar nekaj dela. Kot je omenil Pozsgai, je to tek na dolge proge in da bodo rezultati sedanjega dela vidni šele čez nekaj let, a ob tem ugotavlja, da so v letu dni naredili skoraj vse, kar so na lanski skupščini kluba tudi obljubili.

Mladinski program

So pa na tokratni skupščini veliko poudarka dali mladinskemu programu. V splošnem je mladinski program predstavil vodja, za tem pa so sledila še poročila vsakega trenerja. Nekako so si bili enotni, da so rezultati mladinskega pogona dobri, a so omenili, da je težava v izostankih od treningov in v številu mladih nogometašev. Iz številke 60 (lani), so prišli na številko 90, v enem letu, in si zadali cilj, da bi ta številka morala biti še višja.

Štefan Kiš ni več član upravnega odbora

Na skupščini društva so obravnavali tudi razrešitev člana upravnega odbora. Štefan Kiš je namreč upravnemu odboru ponudil odstop, kot vzrok pa je navedel službene obveznosti in osebne razloge. Predlog o ponujenem odstopu je bil sprejet, njegovo mesto pa je zasedel Srečko Ilić. V upravnem odboru po novem tako sedijo: Franc Pozsgai, Franc Lörinc in že omenjeni Srečko Ilić. Nekaj sprememb je prišlo tudi pri disciplinski komisiji, društvo pa je dobilo predstavnika odnosov z javnostjo, Igorja Magdiča.

Novi upravni odbor gleda tudi naprej

Kot je omenil upravni odbor, je v prvi vrsti dokončna stabilizacija kluba, začetek nove sezone z zdravimi temelji, z mladinsko selekcijo ostati v ligi, poskrbeti možnost članski ekipi za priprave, poletni tabor za mladinski program in letošnjo sezono končati čim višje na prvenstveni lestvici s člansko ekipo. Seveda pa bo potrebno na svojo stran pridobiti več sponzorjev, sveža finančna sredstva, poskrbeti za boljši odziv ljudi in gledalcev, kar pa je najbolj odvisno od rezultata članske ekipe.

IMG_7358