Ostalo

Šport: Judo, lokostrelstvo, badminton in odbojka

Lendavski športniki in športnice so tudi tokrat dosegli zavidljive rezultate in sicer pri judu, lokostrelstvu, badmintonu in odbojki. Pripravili smo vam kratek pregled športnega dogajanja.
Badminton: Adria U17 in Adria Youth International 2022

Iva Koša in Tija Horvat sta ta konec tedna preživeli na Hrvašem. V obmorski Opatiji sta se hkrati odvijala dva turnirja. Iva je nastopila na Adria U17 International 2022, Tija pa na Adria Youth International 2022. Obe sta nastopili v vseh treh kategorijah.

Iva je v igri posamezno in igri dekliških dvojic izpadla v prvem krogu. Med posameznicami je bila od nje boljša Slovakinja Lea Kyselicova, in sicer z rezultatom 21-14 in 22-20.

Dekleti sta se ponovno srečali v dvojicah. Iva je s Kungočanko Vesno Halič prikazala dobro igro. Oba niza sta bila zelo napeta, a žal sta šla oba v korist slovaške dvojice Kyselicova/Vasatova (24-22, 24-22). Iva je najboljši rezultat dosegla v mešanih dvojicah, kjer je bil njen partner Vid Koščak. Par je najprej premagal češko navezo Niedermayerova/Havliček (21-16, 21-11), nato pa se pomeril proti Belgijcema Boonen in Huberty. Belgijca sta bila boljša v dveh nizih (21-12 in 22-20).

Tija se je med posameznicami do 15 let najprej pomerila v skupinskem delu, kjer je z dvema zmagama in enim porazom končala na drugem mestu v skupini. Tekmovanje med posameznicami je tukaj zaključila, saj se je v glavni del tekmovanja uvrstila le prvouvrščena iz skupine. Tija je bila boljša od dveh nasprotnic, Kvetoslave Sopkove (Slovaška) in Marie Mitchell (Anglija).

V dekliških in mešanih dvojicah pa se je Tija uvrstila med najboljših 16 na turnirju. V dekliških dvojicah je nastopila skupaj s Tinkaro Alič. V prvem krogu sta bili boljši od Fruehaufove (Češka) in Koblerjeve (Italija) z rezultatom 21-17, 21-17. V drugem krogu sta se odlično borili, odigrali tri nize, a je odločilni žal šel v korist češke naveze Mikešova/Turonova (16-21, 21-19, 21-17).

V mešanih dvojicah pa je Tija tekmovala skupaj z Maksom-Ianom Mattiasom. Par je v prvem in drugem krogu zmagal brez večjih težav. V tretjem krogu pa sta Tija še enkrat naletela na Mario Mitchell, tokrat s partnerjem Jayadityem Kumarjem. Na tej tekmi je zmaga šla v roke Marie in Jayaditya, boljša sta bila z 21-19, 21-17.

Lokostrelstvo: AH tekma za SLO AH pokal Griže-Pongrac

Uvrstitve:

2. mesto, Bojan Štuhec, dolgi lok, kategorija 50+
2. mesto, Janko Leben, tradicionalni lok, kategorija 50+
3. mesto, Herman Klement, goli lok, kategorija 50+
7. mesto, Dominik Husar, goli lok, člani

V soboto je Lokostrelski Klub Lendava gostil Državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol. Skupaj je tekmovalo 142 tekmovalcev in tekmovalk iz 75 šol.

Lendavčani so dosegli naslednje uvrstitve:

1. mesto Kuzma Tian (sestavljeni lok, učenci 7-9 razred)
4. mesto Bratkovič Odar Veronika (goli lok, učenke 1-3 razred)
4. mesto Bratkovič Odar Bor (ukrivljeni lok, učenci 4-6 razred)
6. mesto Horvat Teja (ukrivljeni lok, učenke 4-6 razred)
7. mesto Žalig Rok (ukrivljeni lok, učenci 4-6 razred)
10. mesto Čivre Adam (goli lok, učenci 4-6 razred)
Ekipno DOŠ 1 Lendava (Teja, Bor, Adam) so osvojili 10. mesto.

Judo

V petek, 20.5.2022 je v Šiški potekalo državno prvenstvo osnovnih šol v judu. Predstavnice DOŠ I Lendava so z odličnimi borbami osvojile naslov državnih prvakinj.

Posamično pa so osvojile:

Ria Gabor, – 52 kg, 2. mesto,
Lana Škraban, – 70 kg, 1. mesto,
Sara Sep, -70 kg, 2. mesto.

V nedeljo, 22.5.2022 je v Šiški potekal mednarodni turnir v judu, kjer sta predstavnici Judo kluba Lendava v kategoriji mlajših kadetinj, Ria Gabor, – 52 kg in Lana Škraban, – 70 kg, dobesedno pometli s konkurenco in osvojili prvi mesti.

Mini odbojka: Lendavčanke državne podprvakinje

“Za nami je sobota polna čustev. Zaznamovale so jo solze, smeh predvsem pa športni duh in odlično vzdušje. Na finalnem turnirju so se med seboj pomerile ekipe Lendava, Žužemberk, Braslovče in Brezovica. Dekleta in fant so se pod vodstvom trenerja Spasoje Todoroviča najprej pomerile z ekipo fantov iz Brezovice, kjer so se po napetem obračunu z rezultatom 2:1 (25:19, 19:25, 25:23) uspešno uvrstili v finalni boj za državnega prvaka. V finalu so se soočili s kakovostno ekipo iz Žužemberka. Naši odbojkarji ekipe niso podcenjevali in si uspešno priborili uvodni set. Tudi v drugem setu so domačini bili zagnani, vendar so po napeti končnici morali prepustiti set Žužemberku. Ob bučni podpori navijačev so se naše bombice podale zmagi naproti. Tretji set so odlično začele, na koncu pa jim je naslov prvaka za las ušel in ekipa Žužemberka je zasluženo slavila z rezultatom 1:2 (25:23, 24:26, 23:25). Naše punce in fant so tako turnir zaključili na 2. mestu in s tem pridobili naslov državnih podprvakov. Ta dosežek brez podpore naših glasnih navijačev, organizacijske ekipe, vodstva in sponzorjev ne bi bil mogoč, zato se vsem iskreno zahvaljujemo. Vsem udeleženim ekipam prav tako čestitamo in se jim zahvaljujemo za prečudovito sodelovanje na tem odbojkarskem spektaklu,” so sporočili iz OK Lendava.