Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali enajst kaznivih dejanj, tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče z materialno škodo, dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru, tri kršitve javnega reda in miru, izrečen je bil ukrep prepovedi približevanja, ugriz živali ter pet povoženj divjadi.

Na področju kriminalitete so pomurski policisti obravnavali tatvino, sedem kaznivih dejanj grožnje, kaznivo dejanje neplačevanja preživnine, poškodovanje tuje stvari in zlorabo bančne kartice.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Še vedno se izvajajo aktivnosti v zvezi izsleditve pogrešane osebe 59-letni Rudolf Radošič iz Ižakovcev. Od doma je odšel s kolesom, ki je bilo kasneje najdeno pri reki Muri. Pogrešani je visok okrog 180 cm, suhe postave, s čelno plešo in kratkimi lasmi. Oblečene je imel temno modre hlače in večbarvno majico z dolgimi rokavi. Vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o pogrešani osebi policija prosi, da to sporočite na tel. št. 113, na anonimno telefon Policije 080 1200 ali na najbližjo policijsko postajo.

Meritve hitrosti bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju PP Murska Sobota.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila v četrtek 4.5.2023, okrog 13.00 ure, na Bakovski ulici v Murski Soboti, pri izvozu iz AP M. Sobota, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Citroen bele barve in kolesar, pozivamo voznika osebnega avtomobila, da se oglasi na PPP Murska Sobota ali pokliče tel. številko Policije. Prav tako pozivamo morebitne očividce ali vse, ki bi imeli koristne informacije o poteku prometne nesreče.