Ostalo

Spidvejisti opravili redni letni občni zbor

Minuli petek se je na letnem občnem zboru ST Lendava zbralo kakšnih 20 članov. Udeležili so se ga tudi predsedniki sosednjih društev, društva Moto Kluba Lindau Lendava ter Ribiška družina Lendava- gramoznica Speedway, kar potrjuje dobro sodelovanje med društvi.
Predsednik Ladislav Adorjan je predstavil poročilo o delu v letu 2023, povedal, da je bila lani organizirana ena dirka državnega prvenstva, poleg tega pa so potekali tudi treningi ekip iz Nemčije ter da je bilo opravljenih kar nekaj treningov slovenskih voznikov. Predstavljeno je bilo tudi finančno poročilo ter poročilo NO in soglasno sprejeto s strani članov. Kar se tiče leta 2023 so lahko zadovoljni, saj v celotni Evropi sicer opažajo upad spidvej voznikov, zato so veseli, da klub deluje in se trudi. Tudi v letošnjem letu barve kluba zastopa aktualni državni prvak Matic Ivačič, bil pa je tudi izbran za najboljšega športnika občine Lendava za l. 2023.

Avto-moto zveza Slovenije ima v koledarju dirk vpisani dve dirki državnega prvenstva, obe bosta organizirani prav v Lendavi. Prva bo na sporedu 7. ali 14.6., druga pa 29.9. V društvo se zavzemajo, da tako kot lani, tudi letos organizirajo treninge za voznike. Prvi treningi so se odvili že minuli vikend, v športnem parku Petišovci so svoje treninge opravili Anže Grmek, ter nekaj voznikov iz tujine.