Sveže

Slovenska bakla bo potovala tudi čez Lendavo!

Japonska je lanskega novembra na ogled ponudila smernice, kakšne naj bi bile poletne olimpijske igre v Tokiu, ki so jih zaradi koronavirusne pandemije preložili na letošnje leto. Slovenski športniki so do sedaj osvojili 74 olimpijskih kolajn in v prav toliko dneh bo slovenska bakla obiskala vseh 212 slovenskih občin. V Pomurje bo vstopila 23. junija v Apačah in potovala tudi čez Lendavo.
Olimpijske igre Tokio 2020 bodo na sporedu med 23. julijem in 8. avgustom letos. Olimpijski komite Slovenije je že drugič zapored pripravil projekt slovenska bakla, premiero pa je ta doživel leta 2018, pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu istega leta. Projekt se je letos razširil na območje celotne Slovenije, vodi pa ga 15 regijskih pisarn in zunanjih izvajalcev. Našo regijo zastopa pisarna v Moravskih Toplicah. V naši regiji so vse Občine pristopile k projektu slovenske Bakle, kar pomeni, da bo slovenska bakla potovala tudi čez Lendavo, zaključna prireditev pa bo 2. julija v Murski Soboti. Potovanje slovenske bakle bo trajalo predvidoma od 11. aprila do 9. julija.

Predvidoma bo Slovensko baklo poneslo 10 tisoč tekačev, ki bodo pretekli vsaj 12 tisoč km, kar je razdalja od Slovenije do Tokia. Slovenska bakla bo tako povezala mlade tekače, rekreativne športnike, občanke in občane ter vrhunske športnike v neponovljivo zgodbo o športnem narodu. S “štafetno” predajo bakle bomo skupaj širili olimpijske vrednote miru, prijateljstva, strpnosti in upanja. Trenutno več podrobnosti o projektu ni znanih, saj je četrtkova tiskovna konferenca zaradi epidemioloških razmer bila preložena, na slednji pa bi med drugim mediji zagotovo izvedeli tudi časovnico. Slovenska bakla bo torej na svoji poti po Sloveniji obiskala prav vse slovenske občine in prižgala luč ne le našim olimpijcem, ampak tudi vsem nam.