Ostalo

Relacija Ljutomer – Stročja vas: Trčil v kolesarja z otrokom in pobegnil

Pomurski policisti so minuli vikend obravnavali prometno nesrečo med voznikom osebnega avtomobila in kolesarjem, ki je prevažal otroka. Voznik je v slednja trčil in s kraja odpeljal. So pa policisti poleg tega v naselju Lipa obravnavali voznika, ki je namest0 50km/h, vozil 111km/h.
Pod vplivom alkohola povzročil prometni nesrečo in s kraja odpeljal

Minuli petek, okrog 17.30 ure se je na relaciji Ljutomer – Stročja vas zgodila prometna nesreča med voznikom osebnega avtomobila in kolesarjem. Voznik osebnega avtomobila je pri prehitevanju kolesarja, kateri je v otroškem sedežu prevažal otroka, zaradi pretesnega prehitevanja trčil v kolo. Kolesar in otrok sta padla po vozišču. Voznik se je s kraja prometne nesreče odpeljal. S takojšnjo intervencijo so policisti voznika osebnega avtomobila izsledili.

Med postopkom je voznik opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,42 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Opravljen je bil tudi strokovni pregled. Otrok je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba na ODT zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in kaznivega dejanja zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Tujec prehiter in pod vplivom alkohola

Policisti PP M. Sobota so minulo soboto v naselju Lipa opravljali meritve hitrosti in malo pred 17. uro izmerili hitrost voznika osebnega avtomobila, ki je znašala 111 km/h, kjer je hitrost omejena na 50 km/h. Voznika, državljana Madžarske so policisti zaustavili in v postopku ugotovili, da kaže očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do privedbe v takojšnji postopek na sodišče, ki je kršitelju izreklo globo in stransko sankcijo prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju RS za obdobje enega leta.