Ostalo

Prijavljenih okoli 170 tekmovalcev iz 5 držav

Lendavski badmintonski klub letos že enajstič organizira velik mednarodni turnir, Srebrna žogica Lendave, ki se bo začel danes, 15. aprila ob 15. uri. Organizatorji sporočajo, da bo do 17. aprila tekmovalo skupno 170 tekmovalcev, ki prihajajo iz petih držav.
Letos bo badmintonski klub Mladost že 11. zapored organiziral tekmovanje za Srebrno žogico Lendave 2016, termin tekmovanja pa je med 15. in 17. aprilom. Prijavljenih je okoli 170 tekmovalcev iz 5 držav: Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Češke in Slovaške. Glede na število udeležencev se bo turnir odvil v dvorani DSŠ Lendava, sobotni del pa tudi v dvorani DOŠ I Lendava. Tekmovanje se prične danes, v petek, 15. aprila z otvoritvijo ob 15. uri. Mednarodno mladinsko tekmovanje bo tako kot že nekaj let potekalo v disciplinah posamično in dvojicah v starostnih kategorijah U11, U13, U15 in U19.

Lendavski klub bo letos v šel v največjem številu, tj. z 22-24 igralci. Domači igralci bodo zastopali vse kategorije, večina jih bo nastopila v U11 in U13, nekaj jih bo v U15 in dva do trije do 19 let. Turnir Srebrna žogica Lendave velja za tekmovanje z najdlje trajajočo organizacijo, v tekupa so pogajanja z Badmintonsko zvezo Slovenije, da bi uvrstili Srebrno žogico v rang mednarodnih tekmovanj in bi ta turnir tudi uradno umestili na koledar Evropske badmintonske zveze.