Ostalo

Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, dve kaznivi dejanji, sedem kršitev javnega reda in miru, zasegli tovorni avtomobil, štiri primere povoženja divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih.

Ob 21.19 smo bili obveščeni, da je v Strukovcih prišlo do prometne nesreče, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča in se poškodoval. Po opravljenem ogledu je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v obcestni jarek in nato na njivo, kjer se je z vozilom zaustavil. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Na avtomobilu je nastalo za 300 EVR škode.

Na področju kriminalitete so policisti Postaje mejne policije Petišovci obravnavali državljana Bosne in Hercegovine, ki je na zadnjem delu tovornega vozila uporabljal ponarejeno registrsko tablico. Ponarejena tablica mu je bila zasežena. Lendavski policisti pa obravnavajo kaznivo dejanje Grožnje.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Vozniku, ki je vozil v prometu tovorni avtomobil brez vozniškega dovoljenja smo le tega zasegli in je bil odpeljan v hrambo k pogodbeniku. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na sodišče za prekrške.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.