Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, pet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru ter pet primerov povoženja divjadi.

V Murski Soboti je v dopoldanskem času prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. Zaradi pretesnega prehitevanja povzročitelja, sta oba kolesarja padla po vozišču, pri čemer se je eden hudo, drugi pa lažje telesno poškodoval.

S področja kriminalitete je bila obravnavana grožnja, povzročitev lahke telesne poškodbe, tatvina akumulatorjev, vlom v hišo ter kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so v Murski Soboti odkrili ukradeno vozilo in sicer avtodom.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili.

Med 18. in 24. aprilom bo potekala nacionalna akcija za večjo varnost voznikov e-skirojev, katere namen je ozaveščanje o varni rabi lahkih motornih vozil, uporabi zaščitne čelade, pravilni rabi prometnih površin ter spoštovanju predpisov.

Pogostejše meritve hitrosti bodo danes na območju policijske postaje Gornja Radgona.