Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč. Pri tem je bila ena oseba huje telesno poškodovana. V ostalih petih je nastala samo materialna škoda. Obravnavane so bile še tri poškodbe vozila na parkirnem prostoru, dva primera povoženja divjadi, šest kaznivih dejanj in tri kršitve javnega reda.

S področja kriminalitete je bila v Radencih obravnavana tatvina denarja. Petrovski policisti so obravnavali tatvino dveh žlic za mini bager in grožnjo, ljutomerski pa tatvino betonskih stebrov. V Moravskih Toplicah je neznanec izvršil tatvino katalizatorja iz parkiranega osebnega avtomobila. Soboški policisti so obravnavali nasilje v družini. Osumljenemu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.

Soboški policisti so prijeli dva tujca, drž. Afganistana, katera sta na nedovoljen način vstopila v Slovenijo. V postopku sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnem prostoru in 2-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota in Lendava.