Ostalo

Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, ki so se vse končale le z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali eno osebo, zasegli dva osebna avtomobila, prijeli dva tujca, ki sta v državo vstopila nezakonito, povoženje divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete so obravnavali kazniva dejanja grožnje, goljufije, kršitve temeljnih pravic delavcev in zatajitve. Poleg navedenih kaznivih dejanj so obravnavali še tatvino lesa iz gozda, poškodovanje hišnega inventarja in lahko telesno poškodbo pri pretepu.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ljutomerski policisti pridržali voznika osebnega avtomobila. Dvema voznikoma pa sta bila zasežena osebna avtomobila, ker za vožnjo nista posedovala vozniškega dovoljenja.

Na avtocestnem počivališču v Pincah sta bila prijeta dva tujca, ki sta v Slovenijo vstopila na nedovoljen način. Po končanem postopku bosta predana madžarskim mejnim organom.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območjih policijskih postaj Murska Sobota, Lendava in Ljutomer.