Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči. V eni je bila ena oseba huje telesno poškodovana. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in devet kršitev javnega reda.

Izven naselja Vučja Gomila je zaradi neprilagojene hitrosti padla kolesarka. Pri padcu se je huje telesno poškodovala in se zdravi v soboški bolnišnici.

S področja kriminalitete je bil v Radencih obravnavan poskus vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je razbil steklo na oknu vendar v notranjost ni vstopil. V trgovini v Lendavi je bila pri tatvini prijeta ženska. Lendavski policisti so obravnavali še tatvino lončnic in okrasnega grmičevja. Radgonski policisti so obravnavali moškega zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja.

Javni red je bil kršen 6-krat v zasebnih prostorih in 5-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali danes čez dan na pomurski avtocesti.