Ostalo

Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, ki so se vse končale le z materialno škodo, dvanajst kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, prijeli petnajst tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način, šest primerov povoženja divjadi in tri primere poškodb vozil na parkirnih prostorih.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino rož, neplačevanje preživnine, poškodbo vrat, poskus vloma v osebni avtomobil, vlom v hišo od koder je bila ukradena zlatnina, zatajitev, dve preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, poškodovanje osebnega avtomobila, nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja, poškodovanje kamina in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V naselju Šafarsko je bil okoli 2. ure zjutraj opažen BMW X3, tujih registrskih oznak, ki je pripeljal preko zelene meje iz Republike Hrvaške. Vozilo je bilo kasneje zaustavljeno v naselju Veržej. Med zaustavljanjem je voznik BMW-ja trčil v službeno vozilo, ko je hotel obrniti v slepi ulici. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Ukrajine v Slovenijo v vozilu prepeljal kar 15 tujcev. Tujec bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne policijske uprave.