Ostalo

Pomurski policisti izsledili tri nepridiprave, ki so septembra lani vlomili v športni objekt v Vidoncih

Pomurski policisti so uspešno preiskali vlom iz lanskega septembra, ko so neznani storilci vlomili v športni objekt v Vidoncih ter športno društvo, ki domuje v omenjenih prostorih, oškodovali za zajeten kupček denarja. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so vlomilci bili trije mladi moški.
“Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so bili v mesecu septembru 2022 obveščeni o vlomu v športni objekt v Vidoncih. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja in začeli zbirati obvestila s ciljem izsleditve neznanih storilcev, ki so si protipravno prilastili večjo količino alkoholnih in brezalkoholnih pijač ter kovinsko posodo za hrano. Z dejanjem so športno društvo oškodovali za okrog 550 evrov.

Med preiskovanjem kaznivega dejanja so policisti ugotovili, da so dejanja osumljeni trije moški, 27-letni in 29-letni iz območja UE Murska Sobota in 22-letni iz območja UE Lendava. Navedeni so se združili z namenom da bi kradli, zato je bila zoper trojico podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje velike tatvine po 2. točki, I. odstavka, 205 člena KZ-1. Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora do petih let,” so sporočili iz PU Murska Sobota.