Ostalo

FOTO: Moravske Toplice: Skupaj s Pomursko izobraževalno fundacijo podelili 28 štipendij

V prostorih Občine Moravske Toplice je potekal podpis pogodb o štipendiranju med Občino Moravske Toplice, Pomursko izobraževalno fundacijo – PIF in prejemniki štipendij Občine Moravske Toplice za študijsko leto 2022/23. Pogodbe sta podpisala župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač in predsednik uprave PIF prof. dr. Mitja Slavinec.
Občina Moravske Toplice je meseca novembra 2022 v občinskem glasilu in na spletni strani občine objavila javni razpis za podelitev štipendij Občine Moravske Toplice za študijsko leto 2022/2023, ki jih podeljuje v sodelovanju s Pomursko izobraževalno fundacijo (PIF). V skladu s Pravilnikom o štipendiranju v občini Moravske Toplice so do štipendije upravičeni študenti dodiplomskega in podiplomskega študija, ki so izpolnjevali določene pogoje.

Letos višja vrednost točke

Župan je s sklepom določil vrednost točke za izračun višine letne štipendije, ki za študijsko leto 2022/2023 znaša 14,00 evrov. V preteklem študijskem letu je vrednost točke znašala 12,00 evrov. Občina Moravske Toplice v študijskem letu 2022/2023 tako podeljuje 28 štipendij, skupna višina katerih znaša 46.550,00 evrov. Povprečna štipendija znaša 138,00 evrov/mesec. Višina štipendije posameznega štipendista je določena na podlagi seštevka točk, doseženega po naslednjih kriterijih: oddaljenost kraja stalnega prebivališča do kraja izobraževanja, povprečna ocena v preteklem študijskem letu in letnik študija v študijskem letu 2022/2023.

“Občina je vodilna po številu študentov na število prebivalcev”

Župan Glavač je poudaril, da je občina vodilna po številu študentov na število prebivalcev in podelitev štipendij opredelil kot investicijo v skupno prihodnost. Slavinec se je županu zahvalil za dolgoletno sodelovanje in izpostavil pomen znanja, ki je pri nas še toliko bolj pomembno tudi zaradi pomanjkanja visokošolskega zavoda. Slovesnost je glasbeno popestrila Blanka Tomašić. “Čestitke štipendistom in veliko uspeha ter prijetnih trenutkov v nadaljevanju študijske poti,” so sporočili iz Občine Moravske Toplice.

FOTO: Občina Moravske Toplice