Ostalo

Vzponi na Piramido v Lendavskih Goricah: Z Gibkom zbrali 422 eur prostovoljnih prispevkov

Športno društvo Gibko je minuli vikend organiziralo svoj prvi dogodek v nizu in sicer “Kolikokrat lahko Lendava v enem dnevu pride na Piramido.” Gre za športno-dobrodelni dogodek, s katerim so tudi letos pričeli zbirati finančna sredstva za izvedbo brezplačnih športnih počitnic za otroke. Dogodek je potekal med 10. in 17.00 uro.
Za nami je lep in sončen vikend, ki je bil kot nalašč za obisk naše prelepe Piramide. Minulo nedeljo so vas med 10. in 18. uro na vrhu čakali Gibkojevci z nagradami in okrepčilom, pri čemer so beležili število vzponov na to vsem dobro poznano točko. Štel je seveda vsak posameznik, ne glede na smer vzpona, pri čemer je glavna nit dogodka bila predvsem gibanje ter zbiranje finančnih sredstev, ki se bo seveda še nadaljevalo v naslednjih športnih dogodkih, ki jih bo organiziralo omenjeno športno društvo.

Na sprehod do Piramide so se tako lahko odpravili prav vsi, dobrodošlo pa je bilo, da so s seboj vzeli še družinske člane ali prijatelje. “161 udeležencev je zabeležilo 222 vzponov med 10. in 17. uro,” so sporočili organizatorji ter se pohvalili, da so že na prvem dogodku zbrali zajeten kupček denarja. Gre za 442 evrov, ki se tako prenaša v naslednji športni dogodek, ki bo povezan s kolesarjenjem. “Projekt zbiranja kilometrov izvajamo že tretje leto in vsako leto smo uspeli z zbranimi sredstvi organizirati vsaj dva tedna brezplačnih počitnic za okrog 50 otrok na teden,” so dodali.

“Verjamemo, da tudi Vam zdravje veliko pomeni. Kot pravijo, v slogi je moč. Skupaj lahko naredimo veliko več in pripomoremo k zdravju in gibalnem razvoju naših otrok, mladostnikov in nas samih.” S projektom želijo, kot so dejali, odrasle, otroke, starejše, družine … ponovno motivirati za več gibanja. “V času epidemije so fizične sposobnosti padle pod povprečje. S padcem vzdržljivosti in moči upada tudi imunski sistem. S hojo, tekom in kolesarjenjem želimo dvigniti nivo gibalne učinkovitosti ponovno na normalo,” so še zapisali.

Društvo Gibko vodita učiteljici telesne vzgoje Tjaša Horvat in Renata Gyurkač. “Hvala vsem pohodnikom, kolesarjem in tekačem za prispevane vzpone, kilometre in prostovoljne prispevke.” Zbrane kilometre v treh mesecih udeleženci vnašate v spletno anketo, ki je na spletni strani gibko.si, kjer so tudi vse druge informacije o aktivnostih. “Se vidimo 26.3., ko bomo zbirali kilometre s kolesarjenjem. Gibko zbira kilometre, zbiraj jih tudi ti,” so zaključili organizatorji.