Ostalo

Pomurska avtocesta: Trije vozniki motornih koles, madžarski državljani, veliko prehitri

Policisti PU Maribor so minulo nedeljo popoldne, na avtocestnem počivališču Lormanje na pomurski avtocesti, v smeri Murske Sobote, izvajali poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi. Trije vozniki motornih koles, madžarski državljani, niso upoštevali omejitve hitrosti in bili med vožnjo veliko prehitri.
Kršitev se je pripetila v delu, kjer je promet vozil z ustrezno prometno signalizacijo preusmerjen čez avtocestno počivališče. Zaradi preusmeritve prometa vozil je bila omejitev hitrosti na tem delu avtoceste, s postavljeno prometno signalizacijo, omejena na 80 km/h. Med izvajanjem meritev hitrosti na tem odseku so policisti okoli 15. ure zaznali prekoračitev hitrosti treh voznikov motornih koles.

“Ti so vozili s hitrostjo 150, 156 in najhitrejši – 162 km/h. Vse tri madžarske voznike motornih koles so policisti ustavili na kraju, kjer so izvajali poostren nadzor in vsakemu izrekli predpisano globo 1.200 eur in stransko sankcijo 9 kazenskih točk. Največjo dovoljeno hitrost vožnje je, v času izvajanja poostrenega nadzora in preusmeritve prometa vozil, prekoračilo še 16 voznikov vozil, zoper katere so policisti izvedli ustrezne ukrepe,” so sporočili iz policije.

Policisti ob tem pozivajo voznike naj spoštujejo prometne predpise, hitrost prilagodijo prometnim razmeram ter vozijo strpno in previdno. Neprilagojena hitrost vožnje sodi namreč med najpogostejše vzroke prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.