Ostalo

Pomurska avtocesta: Poostren nadzor po metodologiji PEGAZ

Policisti PU Murska Sobota so minulo nedeljo čez dan, na pomurski avtocesti A5, izvedli poostren nadzor cestnega prometa po metodologiji Pegaz. Gre za obliko poostrenega nadzora, pri katerem je poudarek namenjen celoviti kontroli motornih vozil, tovora in potnikov, ki jo skupaj opravljajo tako policija kakor tudi drugi državni organi kot so: Finančna uprava Republike Slovenije, DARS, …
Policisti PU Murska Sobota so minulo nedeljo med 11. in 17. uro na pomurski avtocesti A5 izvedli poostren nadzor cestnega prometa po metodologiji Pegaz. Ugotovljenih je bilo 61 kršitev prometnih pravil, od tega 43 kršitev vožnje z neprimerno hitrostjo, 12 kršitev povezanih z prevozom tovora in 6 drugih kršitev (čelada, Ztuj-2, potniki v vozilu, varnostni pas).

V času nadzora sta bili izstopajoči dve prekoračitvi hitrosti vožnje na avtocesti A5, ki je s prometnim znakom omejena na 110 km/h. Ob 12. uri je bila izmerjena hitrost vožnje voznika osebnega avtomobila znamke Opel Corsa, državljana Romunije, kateri je vozil s hitrostjo 187 km/h, ob 16.06 uri pa je bila izmerjena hitrost vožnje voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz državljana Madžarske in sicer 189 km/h. Tujcema je bila izrečena globa v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.