Ostalo

Policisti prijeli 29 tujcev: Vozili policistom nista ustavili in sta povzročili prometno nesrečo

Minuli četrtek v dopoldanskem času so policisti PP Ljutomer med varovanjem državne meje na relaciji Krapje – Veržej opazili dve vozili tujih registrskih oznak. Vozili sta bili izsledeni, vendar na zakonite znake za zaustavljanje vozil nista zaustavili, povzročili pa sta celo prometni nesreči.
Med postopkom zaustavljanja je voznik osebnega vozila, belgijskih registrskih številk v naselju Stara nova vas zaradi neprilagojene hitrosti v križišču zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v robnik  pločnika. Po trčenju je s kraja pobegnil, vendar je bil s strani policistov izsleden in prijet. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je 25-letni moldavski državljan vozil neregistrirano vozilo, v katerem je prevažal 11 tujcev, državljanov Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško. Za povzročitev prometne nesreče je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Voznik drugega osebnega vozila, bolgarskih registrskih številk pa je v naselju Bunčani zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in trčil v ograjo. Voznik vozila je s kraja pobegnil. Kljub obsežni iskalni akciji, v kateri je sodeloval tudi helikopter slovenske policije, ni bil izsleden. Na kraju je bilo prijetih 10 državljanov Indije in 2 državljana Bangladeša.

Moldavskemu državljanu je bila, zaradi utemeljenega razloga za sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države (308.čl. KZ-1), odvzeta prostost ter bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku. V večernem času istega dne je bilo na območju Šafarskega prijetih še 6 tujcev, državljanov Afganistana, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo.

Policijski postopki s tujci še potekajo.