Ostalo

Pogodba je bila podpisana, investicijsko vzdrževanje vodovodnega in kanalizacijskega omrežja se lahko začne

Župan Občine Lendava Janez Magyar in direktor podjetja Legartis d.o.o Matjaž Hozjan sta v prostorih mestne hiše podpisala izvajalski pogodbi za investicijsko vzdrževanje vodovodnega in kanalizacijskega omrežja v letošnjem letu.
Najugodnejšo ponudbo za javno naročilo Investicijsko vzdrževanje kanalizacijskega omrežja je podalo podjetje Legartis d.o.o. iz Trimlinov. Ponujena cena znaša dobrih 425.000,00 evrov z DDV-jem in vključuje obnovo kanalizacije v Panonskem naselju, dela obnove Spodnje ulice in dela na Trgu ljudske pravice. Tudi za javno naročilo Investicijsko vzdrževanje vodovodnega omrežja je najugodnejšo ponudbo podalo podjetje Legartis d.o.o. iz Trimlinov. Ponujena cena znaša slabih 509.000,00 evrov z DDV-jem in vključuje obnovo omrežja na Rudarski ulici v Petišovci ter v naselju Kapca ter v Trimlinih navezavo priključkov.

“Danes smo dosegli pomemben korak v smeri zagotavljanja kakovostnih in zanesljivih storitev na področju oskrbe z vodo in odvajanja odpadnih vod v naši občini. Današnji podpis odpira pot k izvedbi potrebnih vzdrževalnih del na vodovodnem in kanalizacijskem omrežju, kar je ključno za ohranjanje infrastrukture v optimalnem stanju, saj se na Občini Lendava zavedamo, da je dobro delujoče vodovodno in kanalizacijsko omrežje temelj kakovostnega bivanja naših občank in občanov. Z izvajanjem teh del bomo zagotovili stabilnost oskrbe z vodo ter ustrezno ravnanje z odpadnimi vodami, kar je nujno za naše vsakodnevno življenje in zaščito okolja,” je za občinsko spletno stran dejal Janez Magyar, župan.

Investicijsko vzdrževanje infrastrukture je ključnega pomena za zagotavljanje kakovostnih storitev in udobnega življenjskega okolja za vse prebivalce občine Lendava, pa so še sporočili iz Občine Lendava.