Sveže

Obnova kulturnega doma: Pogodba naj bi bila sklenjena še ta mesec

Ponudnikov za obnovo lendavskega kulturnega doma bi naj bilo več, a točne številke lendavska občina ne razkriva. Pogodba o opravljanju sanacijskih del naj bi s ponudnikom bila sklenjena še ta mesec.
Lendavska občina o številu prijavljenih na razpis za obnovo lendavskega kulturnega doma molči, a odgovarja, da gre za več podjetij (ponudnikov). Odpiranje ponudb se je zgodilo že 1. avgusta 2017, vse od takrat pa se obnova še ni pričela, kar morda lahko nakazuje, da vse le ne gre brez težav. Občinska uprava sicer pojasnjuje, da postopek izbire še traja, a ob tem zanika, da bi ponudbe presegle znesek, namenjen za obnovo. Naši neuradni a zanesljivi viri so sicer že pred časom zatrdili nasprotno.

A kot ni znano število ponudnikov, niso prav tako znani tudi zneski ponudnikov. Občina ima za aktualno obnovo v proračunu predvidenih 95 tisoč evrov, v načrtu razvojnih programov do leta 2020 pa za vzdrževanje kulturnega doma 220 tisoč evrov, od tega letos 160 tisoč evrov. Tudi direktor zavoda Knjižnica – Kulturni center Lendava Albert Halasz, kot pravi, podrobnosti ne pozna, je pa z razpisom seznanjen. Kot je zatrdil, je tudi sam od pristojnih na Občini dobil odgovor, da postopek še ni zaključen.

Stavba, za katero je bilo gradbeno dovoljenje izdano septembra 1995, odprta pa je bila junija 2006, res kliče po vzdrževalnih delih. Popis del naj bi bil narejen že lansko leto, letos pa naj bi ta bil dopolnjen in je dokaj obsežen. Obnovitvenih del pa naj bi bil deležen tudi trg, ki bi zajemal dela kot so: ponovno poravnavanje gramozne podlage, odstranitev stare in betoniranje nove talne plošče ter njeno hidroizolacijo in ponovno oblaganje s kamnom, … Trg, za gradnjo katerega se je porabil milijon evrov, bo (kot kaže) deležen obnove že po devetih letih …