Ostalo

Nove kadrovske spremembe pri Nafti 1903, uspešni v pripravljalnih obračunih

Lendavska Nafta 1903, ki je trenutno v pripravljalnem obdobju in je minulo sredo odigrala že svojo šesto pripravljalno srečanje, tokrat proti ekipi iz Slovenske Bistrice v gosteh, zaenkrat beleži zelo dobre rezultate, ob tem pa beleži tudi en prihod ter hkrati odhod.
V člansko ekipo je prišel napadalec madžarske mladinske reprezentance

Člansko ekipo pod lendavskimi goricami je okrepil napadalec, član madžarske mladinske reprezentance. “Na posojo je iz ekipe ZTE FC v Lendavo prišel 19-letni Dániel Németh. Kot nogometaš je odraščal v podmladku ekip Gyöngyöa, DVTK in akademije Honvéd iz Budimpešte, za tem pa je bil leta 2020 registriran pri ZTE-ju iz Zalaegerszega, kjer je odigral 7 tekem v prvi madžarski državni ligi. Dániel je bil stalni član madžarske reprezentance v vseh starostnih kategorijah podmladka, v letu 2021 je zbral 7 nastopov v madžarski reprezentanci U19, kjer je dosegel tudi dva zadetka. Upamo, da bo njegov nadaljnji razvoj v času njegovega bivanja v Lendavi ostal neprekinjen,” so zapisali iz štaba modro-belih.

Odhod Dániela Szökrönyösa

Po tem, ko je članske vrste okrepil Németh, pa ekipo zapušča Szökrönyös. “V spomladanski sezoni Daniel Szökrönyös ne bo več igralec Nafte 1903. Szökrönyös je bil v naši ekipi kot posojen igralec iz kluba ZTE iz Zalaegerszega in je v jesenskem delu sezone 2. slovenske državne lige v dresu Nafte 1903 zaigral 15-krat, pri čemer je dosegel tri zadetke. Omenjeni se bo vrnil na Madžarsko, kjer bo kariero nadaljeval v barvah drugoligaša Kecskemét TE,” so še sporočili iz Nafte 1903.

Uspešni v pripravljalnih prijateljskih obračunih

Sicer pa modro-beli fantje pod taktirko trenerja Gáborja Boéra kažejo več kot dobre rezultate na prijateljskih pripravljalnih obračunih. Stanje v ekipi je dobro, kar se odraža tudi na rezultatih. Dve prijateljski pripravljalni srečanji ste si sicer lahko ogledali tudi na našem spletnem portalu, na zadnje v sredo iz Slovenske Bistrice. Spomladanski del prvenstva, se bo za modro-bele pričel 6. marca in sicer z 19.krogom 2. državne lige, ko se bodo Lendavčani pomerili proti ekipi Primorja iz Ajdovščine. Ob tem naj spomnimo, da se Nafta 1903 trenutno nahaja na četrtem mestu prvenstvene tabele s srečanjem manj od tretjeuvrščene Rogaške.

Dániel Németh (levo) in Dániel Szökrönyös (desno)