Sveže

Nogometna akademija: Gradbeno dovoljenje pravnomočno

20. oktobra je postalo gradbeno dovoljenje za gradnjo nove nogometne akademije Nafte 1903 pravnomočno, med tem pa so prvi trening v sklopu nogometne akademije Nafte 1903 mladi upi opravili na igrišču z umetno travo ob Dvojezični srednji šoli Lendava, ki je bilo zgrajeno prav tako v sklopu omenjene nogometne akademije.
Pred dobrim tednom je postalo pravnomočno gradbeno dovoljenje za težko pričakovano nogometno akademijo Nafte 1903, kar pomeni, da bo sedaj potrebno urediti še projekt za izvedbo (PZI) in gradnja se tudi dejansko lahko prične. Tako elektrika, kakor tudi voda sta na zemljišče že bila “pripeljana,” kar pomeni, da je začetek gradnje že zelo blizu. Trenutno imajo pristojni seveda največ dela s papirji, a dejstvo je, da brez tega pač ne gre. Po naših zanesljivih podatkih bi se gradnja lahko pričela že letošnje leto in se zavlekla v leto 2021.

29. aprila je potekala uvedba v delo za komunalno opremljanje zemljišč ob desni strugi Ledave za Hotelom Lipa, lendavsko podjetje Legartis pa je teden dni kasneje v zemljo zarilo prvo žlico, s čimer so se dela komunalnega opremljanja zemljišč tudi dejansko začela. Gradnja se sicer pričenja z zamudo in točno dve leti in pol po tem, ko sta nogometno društvo Nafta 1903 in Občina Lendava podpisala 20-letno pogodbo o pravici do uporabe zemljišča. Gradbeno dovoljenje je bilo na upravno enoto vloženo 10. aprila, vključno z dokumentacijo ARSO-a, da presoja vplivov na okolje ne bo potrebna.

Objekt, ki bo zgrajen na treh hektarjih bo imel obliko črke L in bo poleg administrativnih in izobraževalnih prostorov imel še 16 sob, konferenčno sobo, parkirišče, v neposredni bližini pa bodo tri nogometna igrišča. Ali bo v vsem tem času skupno nakazanih 7 milijonov evrov s strani madžarske vlade dovolj za celovito izvedbo projekta, pa zaenkrat še ni znano.

In če se vrnemo k novemu igrišču za umetno travo ob DSŠ Lendava… Igrišče se lahko uporablja, v dopoldanskem času pa ga bo lahko uporabljala tudi Dvojezična srednja šola za svoje potrebe. Igrišče je sicer minuli teden bilo priklopljeno na elektriko, večinoma pa bo na omenjenem igrišču igrala selekcija U15.