Ostalo

VIDEO: Nafta 1903 z minimalno razliko poražena v Novi Gorici

Večina drugoligašev je s tekmami 18. kroga prvenstva sklenila jesenski del sezone, nekaj klubov, med katerimi je tudi lendavska Nafta 1903 pa ima še zaostale obveznosti. Pred modro-belimi sta še dve zaostali srečanji, ki bosta odigrani še decembra, včeraj pa Lendavčani v zaostalem krogu gostovali pri prvouvrščenih Novogoričanih in se domov vrnili z minimalnim porazom, 0:1.
Lendavska Nafta 1903 je včerajšnji zgodnji popoldan, srečanje je bilo na sporedu ob 13.00 uri, odigrala zaostalo srečanje 11. kroga 2. državne lige. Modro-beli so se tokrat odpravili na primorsko, natančneje, v Novo Gorico. V tamkajšnjem Športnem parku so se pomerili pred okrog 150 ljubitelji nogometa in prikazali dobro igro, saj so jih domači ugnali tesno, z 1:0. Vodilna ekipa druge državne lige s srečanjem proti Lendavčanom še ni zaključila jesenskega dela prvenstva, enako velja za ekipo izpod lendavskih goric, pred katero sta še dve srečanji in sicer proti Krčanom prihajajočo soboto in proti ekipi iz Doba v soboto 11. decembra. Obe srečanji bosta odigrani v gosteh.

Goričani so si s petkovo zmago na koprski Bonifiki, kjer so premagali Brežice, že zagotovili prvo mesto med zimskim premorom, včeraj pa so odpor Lendavčanov strli šele v drugem polčasu. Gostitelji so bili nevarnejši iz igre, nogometaši Nafte 1903 so nekajkrat zapretili po prekinitvah, Primorci pa so se veselili v 77. minuti srečanja. Žan Leban je po hitrem napadu poslal predložek na oddaljenejšo vratnico, Abel Marc pa je zatresel prekmursko mrežo in se podpisal pod tretji zadetek sezone ter pod končni rezultat srečanja. Nafta 1903 je sicer domačim povzročala precej preglavic in kazalo je, da bi se srečanje lahko končalo z delitvijo točk. S 26 točkami ostaja Nafta 1903 po včerajšnjem srečanju na četrtem mestu 2. SNL, vodilna Gorica pa ima ob tekmi manj pet točk naskoka pred Triglavom.

A ker sta pred Lendavčani še dve srečanji in v kolikor bi ekipa Dejana Dončića omenjeni dve srečanji dobila, bi lahko prehitela tretjeuvrščeno Rogaško in se iz četrtega mesta premaknila na tretje. Med ekipama bi tako bilo zgolj za točko razlike, to pa bi bila hkrati odlična prezimitev Naftašev.

ND Gorica – Nafta 1903 1:0 (0:0)

Gledalcev: 150, sodniki: Matoša Martin (glavni sodnik), Povšnar Dejan (1. pomoč), Kolenc Leon (2. pomoč)
Strelci: ND Gorica: Abel Marc (77.).
ND Gorica: Likar, Urbančič, Širok, Leban (89. Prodanović), Marc, Ahmetaj (69. Frešer), Marinič (69. Hasanbegovic), Hrka, Mevlja, Vekić (86. Baruca), Cerovec. Trener: Miran Srebrnič.
Nafta 1903: Galoši, Haljeta (78. Burai), Szökrönyös, Novinič, Szabó (68. Drk), Kumer, Németh, Rebernik, Florjanc, Korošec, Vinko (81. Stare). Trener: Dejan Dončić.
Rumeni kartoni: ND Gorica: Darko Hrka, Denis Cerovec, Leon Marinič. Nafta 1903: Dániel Szökrönyös.