Sveže

Nafta 1903 z minimalnim porazom iz Slovenske Bistrice, medicinska služba Nafte 1903 posredovala pri trenerju domačih, ki se je zgrudil

Včerajšnji torkov popoldan so bila odigrana tri nogometna srečanja preloženega drugega kroga druge državne nogometen lige. Bistričani so tako zadali prvi poraz Lendavčanom, ki pa je bil minimalen. Srečanje se je zaključilo z 1:0. Na koncu srečanja pa se je zgodil neprijeten dogodek, trener domačih se je namreč nenadoma zgrudil, na pomoč pa mu je nemudoma priskočila medicinska ekipa gostov. Domači se Nafti 1903 zahvaljujejo za nesebično pomoč ob dogodku.
Izredne vremenske razmere so v začetku avgusta odnesle drugi krog 2. SNL, ki je bil po preložitvi odigran včerajšnji torek. Lendavska Nafta 1903 se je tako odpravila na gostovanje v Slovensko Bistrico, kjer se je s tamkajšnjo ekipo pomerila ob 17.00 uri. Srečanje se je zaključilo neugodno za Nafto 1903, saj so se slednji pod lendavske gorice vrnili brez točk -srečanje so namreč izgubili z minimalno razliko, 1:0.

Nogometaši Nafte 1903 so sicer prve tri preizkušnje sezone dobili, premagali so Novomeščane, Goričane in Ravenčane, v Slovenski Bistrici pa četa iz Lendave ni bila tako uspešna. Zmagovalca je odločil Jaša Martinčič, ki je bil uspešen v 35. minuti in Bistrici priigral tretjo zmago sezone. Štajerci so z desetimi točkami skočili pred zasedbo iz Lendave, Lendavčani pa kljub temu ostajajo najučinkovitejša ekipa lige in sicer z desetimi zadetki.

Z vstopom v novo sezono so sicer lahko zadovoljni tudi v Slovenski Bistrici, saj so s sedmimi točkami že pred srečanjem dihali za ovratnik modro-belim. Štajerci so po točki v Velenju premagali Dravinjo in Krko, v minuli sezoni pa so dobili tudi oba obračuna z Lendavčani. Tako je bilo tudi včeraj.

Na koncu srečanja se je zgrudil trener domačih, prva mu je na pomoč priskočila medicinska služba Nafte 1903

Je pa srečanje v Slovenski Bistrici kljub zmagi minilo z grenkim priokusom. Po obračunu se je ob igrišču zgrudil bistriški trener Goran Stanković, reševalci pa so ga več minut oživljali in ga nato odpeljali v mariborski klinični center. “Iskreno se zahvaljujemo NK Nafta 1903 za nesebično in izjemno hitro pomoč njihove zdravstvene službe ob izrednem dogodku. Igralci in vodstvo kluba trenerju Goranu želimo čim hitrejše okrevanje in hiter povratek na rob igrišča,” so zapisali. Kot so poudarili, je trener v stabilnem stanju in bo v UKC Maribor bo ostal na nadaljnjih preiskavah.

Mario Pal, ki pri članski ekipi Nafte 1903 opravlja dolžnosti medicinskega osebja, naj bi imel med ostalimi medicinskimi potrebščinami tudi avtomatski eksterni defibrilator, s katerim je nemudoma pričel s postopkom oživljanja.

Goran Stanković

Kety Emmi&Impol Bistrica – Nafta 1903 1:0 (1:0)

Gledalcev: 200, sodniki: Begič Amel (glavni sodnik), Vojska Matej (1. pomoč), Kužnik Marjan (2. pomoč). Delegat: Tkalčič Silvester.
Strelci: Kety Emmi&Impol Bistrica: 1:0 Jaša Martinčič (35. min).