Ostalo

FOTO: Na nogometnem igrišču pri DOŠ I Lendava poteka zamenjava umetne trave

Oktobra leta 2009 je ob DOŠ I Lendava svojemu namenu bilo predano novo igrišče z umetno travo, ki je že od takrat več kot odlično služilo svojemu namenu. Po trinajstih letih je napočil čas, da se obrabljena umetna površina zamenja z novo. Dela so v polnem zamahu.
Na lokaciji bivšega športnega igrišča pri DOŠ I Lendava je oktobra leta 2009 svojemu namenu bilo predano igrišče z umetno travo, ki ob športu služi še kot pristajalna površina za helikoptersko nujno medicinsko pomoč. Kot so leta 2009 zapisali v glasilu Lendavske novice, “smo se izgradnjo objekta smo odločili, ker je za turizem in razvoj športa pomembna primerna infrastruktura, navedeni objekt pa potrebuje tudi osnovna šola za svojo dejavnost.” Objekt je sicer svojemu namenu vsa ta leta služil odlično, a je prišel čas, ko je travnato površino potrebno zamenjati. K financiranju navedene investicije sta takrat prispevala tudi Nogometna zveza Slovenije (dobava in montaža umetne trave) in država (namenska sredstva za občinsko infrastrukturo).

Občina Lendava je 8. junija objavila javno naročilo male vrednosti, katerega predmet je menjava umetne trave na nogometnem igrišču pri DOŠ I Lendava v velikosti 7.800 m². “V sklopu vzdrževalnih del se odstrani obstoječa umetna trava, utrdi peščena podlaga in položi nova umetna trava. Gre za igrišče, kjer se bodo igrale tekme vseh selekcij domicilnega kluba ND Lendava, 1 SML, 1 SKL, U-15, za potrebe NZS in druge zunanje uporabnike (klubi 1. SNL, 2. SNL), zato mora biti umetna trava FIFA quality,” so zapisali.

Kot je še moč prebrati v dokumentaciji, mora umetna trava za nogometna igrišča biti vzdržljiva in ki mora, zaradi predvidene visoke obremenitve igrišča s strani uporabnikov, izpolnjevati minimalne tehnične karakteristike, na osnovi katerih si naročnik (Občina Lendava) zagotovi dolgotrajno uporabo športne površine, pri čemer se igralne lastnosti ob rednem vzdrževanju ne bodo bistveno spremenile skozi leta.