Ostalo

Nafta 1903 sklonjenih glav iz Novega mesta

Nafta 1903 se je včerajšnji dopoldan odpravila na gostovanje v Novo mesto, kjer se je v popoldanskih urah, ob 15.00 uri pomerila proti ekipi Krke. Četa Gaborja Boerja tudi tokrat ni bila uspešna in se je v Lendavo vrnila poražena.
V predzadnjem, 17. krogu 2. državne lige se je lendavska Nafta 1903 odpravila v Novo mesto, kjer so se fantje pomerili proti tamkajšnji ekipi Krke. Včerajšnjo soboto so bila na sporedu štiri srečanja, na današnjo volilno nedeljo pa sledijo še štiri. Srečanje na stadionu Portoval si je ogledalo le 50 gledalcev, kar je sicer bilo pričakovano, saj si je srečanje bilo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na programu Sportklub.

Nogometaši Krke so tako na včerajšnjem srečanju po treh neuspelih poskusih dočakali še deseto zmago sezone, med tem, ko se Lendavčani s takim izkupičkom ne morejo pohvaliti. Krka se je tako z včerajšnjo zmago premaknila na tretje mesto prvenstvene tabele, med tem, ko so Lendavčani še vedno na petem mestu, a jim na slednjem vse bolj polzi. Lendavčani namreč zadnjih nekaj tednov ne blestijo, saj so dobili zgolj eno od osmih ligaških preizkušenj.

Kar se srečanja tiče, je večino prvega dela srečanja kazalo, da se bodo Novomeščani od svojih navijačev poslovili s porazom. Nafti 1903 je namreč šlo bistveno bolje, imeli so pobudo za žogo, boljšo igro pa je v 26. minuti kronal Stjepan Oštrek, po tem, ko je iz več kot 30 metrov silovito udaril z levico in dosegel pravi evrogol. Oštrek je tako na omenjenem srečanju dosegel svoj šesti zadetek v sezoni.

Srečanje je potekalo med obema kazenskima prostoroma, do izenačenja pa je bilo od omenjenega zadetka Oštreka potrebno počakati zgolj kakih 10 minut. Za izenačenje je tako v 37. minuti poskrbel Domen Žur, nogometaši Nafte 1903 pa so se v slačilnice med obema deloma srečanja podali nekoliko nejevoljni. Prav Domen Žur je bil vnovič tisti, ki je bil uspešen v 56. minuti, potem ko, je v kazenskem prostoru gostov pričakal lepo podajo Tomaža Zakrajška. Omenjena zadetka sta bila sploh njegova prva v drugi državni ligi.

Krka – Nafta 1903 2:1 (1:1)

Gledalcev 50, sodniki: Antič Mihael (glavni sodnik), Vidali Manuel (1. pomoč), Habibović Adis (2. pomoč). Delegat: Mužar Miroslav
Zadetki: NK Krka: Žur (37′, 56′). Nafta 1903: Oštrek (26′).

FOTO: NK Krka