Sveže

Nafta 1903 klonila pod pritiskom Aluminija

Tudi drugoligaši so že dodobra zakorakali v sezono 2022/23, september pa so odprli s tekmami šestega kroga. Lendavska Nafta 1903 se je tako na domačem terenu pomerila z enajsterico iz Kidričevega, ki pa je bila za modro-bele pretrd oreh. Lendavčani so tako srečanje izgubili in sicer z rezultatom 3:1.
Lendavska Nafta 1903 se je včerajšnji popoldan na domačem terenu pred okrog 500 gledalci pomerila proti ekipi Aluminija iz Kidričevega. Obe ekipi sta seveda bili kandidatki za sam vrh lestvice, a je borba tokrat bolje šla gostom. Ekipa iz Kidričevega je sicer neporažena že štiri kroge, Lendavčani pa bodo vsekakor morali strniti misli in se odločiti, kako naprej, predvsem kar se tiče učinkovitosti. Modro-beli namreč včeraj niso izkoristili več odličnih priložnosti.

Prvi polčas ni postregel z zadetki, čeprav so Lendavčani po strelu Nermina Haljeta zatresli okvir gola. Štajerci so bili konkretnejši v drugem polčasu. Nik Marinšek je v 54. minuti po podaji rezervista Andraža Borovnika neubranljivo zadel s 14 metrov in se s šestim golom zavihtel na vrh ligaške lestvice strelcev. Borovnik je podal tudi za drugi gol gostov, po njegovem preigravanju in prodoru pa je zadel Marko Brest. V 75. minuti je po domiselni akciji Aluminija zadel še Daniel Skiba, Lendavčani pa so tri minute zatem prišli kazenskega udarca. Stjepan Oštrek je izkoristil najstrožjo kazen, kapetan Nafte pa je bil prvi, ki je po 462 minutah premagal Tiborja Banića, ki je v končnici tekme ukrotil še dva nevarna udarca domačih.

Nafta 1903 – Aluminij 1:3 (0:0)

Gledalcev 500, sodniki: Kondić Božo (glavni sodnik), Pospeh Tomislav (1. pomoč), Brezovar Nejc (2. pomoč). Delegat: Anželj Damjan
Strelci: Nafta 1903: Stjepan Oštrek (87.). Aluminij: Nik Marinšek (54.), Marko Brest (68.), Danijel Mikolaj Skiba (76.)