Ostalo

Nafta 1903 danes odpira novo drugoligaško sezono

Lendavska Nafta 1903 danes v večernem času pod reflektorji odpira jesenski del drugoligaškega prvenstva. Modro-beli se bodo tako pod Lendavskimi Goricami pomerili proti farmacevtom, ekipi pa imata bogato zgodovino srečanj in sta, glede na rezultate, bili vedno rezultatsko precej enakovredni ekipi. Kako bo danes, bomo izvedeli pozno zvečer.
V sezoni 2023/24 se v drugoligaški druščini obetajo zanimivi dvoboji, ki je v primerjavi s prejšnjo sezono dobila štiri nove člane. Kar šesterica drugoligašev prihaja s Primorske, vendar v prvem krogu nihče od njih ne bo odigral medsebojnega obračuna. Sežanci, ki so z desetim mestom izpadli iz Prve lige Telemach, bodo v prvem krogu pričakali ekipo kranjskega Triglava. Povratnika v 2. SNL sta tudi konjiška Dravinja in Tolmin, ki sta si vrnitev v drugi razred slovenskega nogometa priigrala s slavjem v 3. SNL vzhod oziroma zahod.

Nafta 1903 danes proti Krki

Prekmurci se bomo lahko tudi to jesen pohvalili z dvema drugoligašema. Beltinčani in Lendavčani se bodo srečali v osmem krogu, v prvem krogu pa bosta obe ekipi v vlogi gostiteljev. Nafta 1903 se bo pomerila z novomeško Krko, Beltinci pa z ajdovskim Primorjem. In prav Nafta 1903 ter novomeška Krka bosta današnji večer odprla drugoligaško tekmovanje. Lendavčani in Novomeščani bodo tako danes odigrali dvanajsto zaporedno srečanje, gledano rezultatsko pa sta ekipi povsem izenačeni -imata druga nad drugim enako število zmag, porazov in remijev.

V novem mestu se zavedajo, da bo srečanje v Lendavi zahtevno

Težko komentiram ali je ta ekipa močnejša, kot preteklo leto. So pa vsako leto eden izmed ožjih kandidatov za sam vrh lestvice zato bo tekma v petek zvečer zagotovo zelo zahtevna. Zelo sem zadovoljen z okrepitvami, ki so se v dosedanjem delu priprav pokazale za dobre. Pravi pristop na tekmah in treningih je bil viden pri vseh igralcih. Nekaj njih se sicer še malo lovi a verjamem, da bodo na igrišču med prvenstvom vsi v najboljši verziji sebe. Vedeti je potrebno, da gre za pričetek prvenstva in je informacije o nasprotniku veliko težje dobiti,” pa so zapisali v Novem mestu.

Nafta 1903 minulo sezono končala kot šesta

Lendavska Nafta 1903 je minulo sezono zaključila na 6. mestu prvenstvene tabele, s čimer pa v Lendavi nikakor ne moremo biti zadovoljni, saj je predvsem zadnja tretjina prvenstva bila precej burna. Spomnimo: Nafta 1903 je sicer boljše izhodišče zapravila že v zaključku takratnega jesenskega dela, sledil je niz slabih predstav tako na domačem terenu kakor tudi na gostovanjih, vse to pa je dobesedno tik pred koncem prvenstva pripeljalo do zamenjave trenerja.

Včeraj naznanili menjavi trenerjev

Kot so včerajšnji dopoldan sporočili iz štaba modro-belih, je članska ekipa dobila novega vodjo, to je postal József Bozsik, novega vodje pa so deležni tudi vratarji in sicer gre za Safeta JahićaJózsef Bozsik je tako, kot kaže, zamenjal devetintridesetletnega Nizozemca Juliana Jennerja, ki se je Nafti 1903 pridružil konec aprila, Safet Jahić pa je tako zamenjal Zoltana Czirjeka. Povod za zamenjavo Jennerja bi lahko bilo dejstvo, da ima slednji samo B licenco, s katero pa lahko ekipo vodi zgolj 60 dni. Bozsik ima A licenco, septembra pa bo prejel še certifikat Pro.