Sveže

Na voljo do tri tisočake za turistična mala in srednje velika podjetja v Pomurju

Turistična mala in srednje velika podjetja v Pomurju, ne zamudite edinstvene priložnosti in se prijavite na javni poziv na temo digitalne transformacije! Podjetja lahko pridobijo do največ 3.000 evrov finančne spodbude.
“Včeraj je bil na podstrani spletne strani turistične destinacije Amazon of Europe (www.visitaoe.com/call) objavljen javni poziv in bo odprt do tretjega marca 2023. Podjetja lahko pridobite do največ 3.000 evrov finančne spodbude. Če razmišljate o dodatnem izobraževanju in/ali izboljšavah na področju digitalnega marketinga, o posodobitvah, ki izboljšujejo komunikacijo znotraj podjetja ali s končnimi uporabniki, o vzpostavitvi nove spletne strani, vzpostavitvi rezervacijskega sistema ali zgolj o posodobitvi le-teh, ne zamudite edinstvene priložnosti in se prijavite,” je sporočil Jožek Špilak, projektni vodja v Pomurskem tehnološkem parku.

Gre torej za javni poziv, ki ga sofinancira program Evropske unije COSME, nanaša pa se na digitalno transformacijo turističnih podjetij na določenih območjih, med njimi tudi območje Pomurja. Omenjen javni poziv je namenjen za majhna in srednje velika turistična podjetja na območjih Pomurja in Međimurja ter na nekaterih območjih Madžarske, Romunije, Srbije in Črne gore. Prijavijo se lahko turistični obrati, ki zajemajo:

  • hotele in podobne nastanitve
  • počitniške in druge nastanitve za krajše bivanje
  • kampe, parke za rekreacijska vozila in parke za prikolice
  • potovalne agencije, storitve rezervacij organizatorjev potovanj in s tem povezane dejavnosti

Finančna sredstva so torej namenjena orodjem digitalizacije in trženja za večjo uspešnost v turizmu.