Ostalo

Na novo sezono se pospešeno pripravljajo tudi nižjeligaši in tretjeligaš

Še slab mesec dni je do začetka 1. in 2. medobčinske nogometne lige Lendava. Nogometaši, ki nastopajo v obeh omenjenih ligah se bodo na igrišča prvič podali v nedeljo 27.8.2017, ekipe pa se na začetek prvenstva že vneto pripravljajo. Priprave tudi na Hotizi.
Graničar – Čentiba 3:6 (3:4)

Na zelenici v Pince-Marofu sta se v prijateljskem obračunu, ki vsekakor služi kot priprava na prihajajoče prvenstvo, pomerili ekipi Čentibe in Graničarja. Prav slednji so klonili pod pritiskom gostov. Maloštevilni gledalci so namreč na srečanju videli skupno devet zadetkov, od tega sedem že v prvem delu: Šest v mreži domačih in tri zadetke v mreži gostov. Na srečanju se je najbolj izkazal igralec Čentibe, Ftičar, ki je dosegel kar štiri zadetke. Čentibčani pa se kaj kmalu vračajo na Pince-Marof, saj se bodo prihajajoči konec tedna udeležili že tradicionalnega nogometnega turnirja štirih nogometnih klubov.

Hotiza – Apače (pri Ptuju) 5:1 (2:0)

Za Hotižani je tretje pripravljalno srečanje. Na domači zelenici so Hotižani gostili nogometni klub iz Apač pri Ptuju, ki je član tamkajšnje medobčinske nogometne zveze. Hotižani so čez celotno srečanje imeli pobudo za žogo in tudi zasluženo zmagali. Največ znanja je pokazal nekdanji igralec Nafte 1903, Žan Horvat, ki je sam prispeval dva zadetka, končni rezultat srečanja (5:1), pa sta ekipi dosegli že po šestdesetih minutah igre. Za domače so zadeli: Nikolaj Biro, Borut Gerenčer, Žan Horvat (2) in Boštjan Zelko. Naslednje srečanje bo Hotiza odigrala v gosteh in sicer pri ekipi Nagykanizse.

Kapca – Donji Koncovčak 6:1 (5:0)

Visoko zmago so med drugim dosegli tudi igralci Kapce. Ti so se v prijateljskem obračunu pomerili proti nogometnemu klubu iz hrvaške, NK Donji Koncovčak. Zanimivo srečanje je bilo praktično rešeno že v prvem delu, ko so domačini dosegli pet zadetkov, maloštevilna publika pa je med drugim vidla izjemna zadetka Teodorja Žalika iz voleja, iz kakih 25 metrov in zadetek Simona Vide iz prostega strela. Žoga je takrat končala v gornjem kotu vrat gostujočega vratarja iz 30 metrov. Strelci zadetkov za NK Kapco so bili: Teodor Žalik, Marko Pleh, Simon Vida, Beno Balažic, David Antolin in Alan Kramar. Naslednje prijateljsko srečanje bodo rumeno-zeleni odigrali proti moštvom iz Nedelice v nedeljo ob 10.00 uri.

Zvezda Dolina – Rotunda Selo 1:3 (1:3)

V Dolini sta se v prijateljskem obračunu udarili moštvi iz medobčinskih nogometnih lig. Zvezda Dolina iz 2. MNL Lendava in Rotunda iz Sela, ki nastopa v 1. MNL Murska Sobota. Prepričljivejši so tokrat bili gosti, ki so Dolinčanom na domačem terenu kar trikrat zatresli mrežo, med tem, ko so sami prejeli zgolj zadetek. Seveda pri tem ne gre izpustiti dejstva, da so Dolinčani prikazali izjemno lep nogomet, si ustvarili veliko priložnosti, ki pa jih napadalci nekako niso mogli najbolje izkoristiti. Edini zadetek na srečanju je za domačine dosegel Mihael Pozsgai in sicer iz upravičeno dosojene enajstmetrovke. Tudi Dolinčani se bodo prihajajoči konec tedna mudili na turnirju v Pince-Marofu.